zanimljivo

Znate li da možda krivo jedete čokoladu? Stručnjaci otkrili dvije velike pogreške koje mnogi rade

Foto: Shutterstock
Znate li da možda krivo jedete čokoladu? Stručnjaci otkrili dvije velike pogreške koje mnogi rade
17.10.2022.
u 14:30
Prema jednom istraživanju provedenom na odraslim osobama, čak njih 58 posto navelo je čokoladu kao svoju najdražu slasticu. Otprilike 78 posto njih priznalo je da su svoju čokoladu stavljali u hladnjak, a istraživanje otkriva da to nije pravi način
Pogledaj originalni članak

Čokolada je svima jedna od omiljenih poslastica, no znate li da postoji mogućnost da smo ju jedete pogrešno? Znanstvenici u Galaxyu, koji se bave hranom, tvrde da ljubitelji čokolade čine dvije velike pogreške koje bi vas mogle iznenaditi, piše The Sun.

Ovo je tajni sastojak za palačinke zbog kojeg će ispasti bolje nego ikad?

Foto: Thinkstock
hrana
Foto: Thinkstock
Palačinke
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Palačinke
Foto: Thinkstock
Palačinke
Foto: Thinkstock
Palačinke

Prema jednom istraživanju provedenom na odraslim osobama, čak njih 58 posto navelo je čokoladu kao svoju najdražu slasticu. Otprilike 78 posto njih priznalo je da su svoju čokoladu stavljali u hladnjak, a istraživanje otkriva da to nije pravi način. Naime, čokoladu je potrebno čuvati na 18 stupnjeva, što znači da biste je umjesto hladnjaka, trebali staviti u ormarić. 

Druga velika greška koju ljudi čine je žvakanje. Možda zvuči glupo, ali trebali biste pustiti da vam se čokolada otopi u ustima jer to dopušta kakao maslacu da obloži vaša usta i raširi sve okuse. Također, moglo bi vas iznenaditi i da biste čokoladu trebali konzumirati ujutro, točnije između 9 i 11 sati. To je zato što okusi zahtijevaju svježu nepce da bi se u njima pravilno uživalo, a isto tako daje vam i dozu kofeina na početku dana. 

- Čokolada je duboka i složena poslastica s mnogo slojeva koje treba istražiti. Konzumiranje čokolade ranije tijekom dana sa svježim nepcem također je otkriće koje će možda mnoge iznenaditi, ali čini čokoladu dobrim izborom za međuobroke koji će nam pomoći da nastavimo raditi punom snagom prije ručka - rekla je znanstvenica za hranu, Natalie Alibrandi.

Stručnjaci su otkrili i još nekoliko stvari koje možda niste znali oko jedenja čokolade. Naime, tvrde da biste ju trebali jesti u malim količinama kako biste izbjegli pretjerano stimuliranje okusnih pupoljaka. Također, savjetuju i da pokušate kombinirati čokoladu s nečim drugim. Možete, primjerice, probati mliječnu ili bijelu čokoladu s gorkom hranom, ili gorku čokoladu sa slanijom hranom. 

Što jesti za život bez boli i upala? Stručnjaci otkrivaju koje namirnice uključiti u prehranu:

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.