Super!

Znate li kako se čuva krumpir? Spriječite proklijavanje uz samo jednu jabuku

Foto: Shutterstock
Znate li kako se čuva krumpir? Spriječite proklijavanje uz samo jednu jabuku
24.07.2021.
u 07:00
Ako nemate prikladan prostor za spremanje krumpira, ovaj trik riješit će problem prebrzog klijanja.
Pogledaj originalni članak

Ako se krumpir nalazi na svijetlom i vlažnom mjestu, on počinje klijati i brzo gubi svoju čvrstu teksturu i prepoznatljiv okus, pa bi se trebao držati na suhom i tamnom mjestu, poput ostave ili garaže, ali nemaju svi tu mogućnost. Ipak, postoji jednostavan način kako spriječiti prebrzo klijanje a potrebna vam je samo jedna jabuka, prenosi Lifehacker.

Sve što trebate napraviti jest u svoju posudu ili vreću s krumpirom dodati jednu jabuku i to u sredinu. Jabuka proizvodi i ispušta etilen, prirodni plin koji sprečava nastanak korijena i proklijavanje krumpira. Međutim, jabuke također utječu na prebrzo sazrijevanje drugog voća i povrća pa ih treba čuvati dalje od njih.

Stanodavca je snimila kako ulazi u stan dok nje nema: "Mirisao je moje jastuke, prijavila sam ga policiji"

Krumpir pohranjen s jabukom ostaje čvrst i bez klica čak i nakon osam tjedana, za razliku od krumpira pohranjenog bez jabuke; a oni su "uglavnom mekani, naborani i tužnog izgleda." 

Krumpire ne biste trebali izbaciti iz prehrane, čak niti ako želite izgubiti kilograme

Foto: Thinkstock
krumpir
Foto: Thinkstock
krumpir
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
krumpir
Foto: Shutterstock
Krumpir

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

DU
Deleted user
08:26 24.07.2021.

Probala i nema uspjeha. Ljudi, ne nasjedajte!

Avatar Hazl113
Hazl113
15:01 24.07.2021.

Nekad davno kupovali smo dvije, tri vreće krumpira u jesen, i dobro se držao do proljeća. Bio je dosta kvalitatniji nego danas. Sada je dosta teško nabasati na kvalitatu koja se plaća. Ovo sa jabukom su gluposti. Tamno i temperatura oko 20°C najbolje čuvaju krumpir. Drvana škrinja, kartonska, svejedno. Neki su ga stavljali u drvene bačve.

MO
montello
13:36 24.07.2021.

Uvijek kupim dobr krumpire te proklijane no way