Intuitivno jedenje umjesto dijete i prepoznavanje kad se zaista gladni glavne su karakteristike shokuiku – japanskog koncepta konzumacije hrane. Prema ovoj japanskoj filozofiji, utemeljenoj na širenju znanja o zdravim prehrambenim navikama, trebali biste prestati jesti kad ste oko 80 posto siti. Prednost shokuikua je prepoznata te je od 2005. godine dio kurikuluma japanske vlade koji se obavezno provodi u školama kako bi se djecu obrazovalo o hrani i potaknulo da razviju zdrave navike.
U ponedjeljak 8.1. potražite posebni prilog „Prirodni detoks“ na dar uz Večernji list. Donosimo šest namirnica koje pomažu u čišćenju organizma, savjete za početnike i kalorijsku tablicu za lakše planiranje obroka. Saznajte kako do savršenog detoksa uz pomoć psylliuma, isprobajte smoothieje za vraćanje energije i počnite živjeti zdravije. Otkrivamo i navike slavnih za čišćenje organizma, a u nastavku vam donosimo recept za zdravi sok od mrkve i cikle.