rizik za organizam

Znate li što je sindrom otpornosti na inzulin i zašto je opasan?

Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
Znate li što je sindrom otpornosti na inzulin i zašto je opasan?
29.04.2014.
u 10:10
Sindrom otpornosti na inzulin karakterizira potreba za velikom količinom inzulina radi pretvaranja glukoze u energiju
Pogledaj originalni članak

Sindrom otpornosti na inzulin karakterizira potreba za velikom količinom inzulina radi pretvaranja glukoze u energiju a povećava rizik od srčanih oboljenja.

Tijekom vremena, smanjuje se razina kroma u organizmu, minerala koji potpomaže funkciju inzulina. Pojedini stručnjaci zato preporučuju uzimanje krom pikolinata (od 200 do 1000 mg dnevno) zbog smanjenja otpornosti na inzulin.

Unošenje biljnih vlakana (žitarica i mahunarka) u prehranu također je izuzetno korisno.

Ovisno o krvnom statusu (parametrima rada vitalnih organa), i druge vrste dodataka prehrani mogu biti od velike pomoći.

Niacin podiže razinu dobroga kolesterola (HDL) koji čisti naslage u arterijama; folna kiselina i drugi vitamini iz kompleksa B snižavaju razinu za srce štetnoga homocisteina; magnezij regulira rad srca (ublažava aritmiju).

>>Ako osjetite neke od ovih simptoma, pripazite, možda je - dijabetes

>>Ovo je 7 zaista čudnih znakova kojima će vam tijelo poslati poruku – bolestan si!

CIMERFRAJ SE RJEŠAVA RENTIJERA

Je li konačno odzvonilo rentijerima u turizmu? Privatni smještaj od Nove godine na udaru pet novih zakona

Turističko iznajmljivanje odavno je preraslo socijalnu kategoriju i pretvorilo se u rentijerstvo od kojeg se lijepo živjelo, a vlasti su prve korake počele poduzimati tek kad je to dovelo do pucanja infrastrukture u turističkim mjestima, pada kvalitete i smanjenja broja turista, upozoravaju i turistički stručnjaci dr. Sanja Čižmar i Branko Bogunović

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.