Čuva ih za kćeri

Bruce Willis u borbi s Appleom: glazbena kolekcija je moja!

Foto: Reuters/Pixsell
Bruce Willis u borbi s Appleom: glazbena kolekcija je moja!
03.09.2012.
u 20:40
Apple naime može zamrznuti svaki korisnički račun za kojeg smatraju da njegov vlasnik dijeli pjesme s drugim korisnicima.
Pogledaj originalni članak

Poznati hollywoodski glumac Bruce Willis izjavio je kako je spreman ići i na sud s Appleom kako bi ogromna digitalna muzička kolekcija koju posjeduje nakon njegove smrti pripala njegovim kćerima Rumer, Scout i Tallulah.

Prema pisanju britanskog Suna pedesetsedmogodišnji Willis ogorčen je činjenicom da prema sadašnjim uvjetima korištenja Appleovih iTunesa svi korisnici zapravo samo posuđuju pjesme i nikad nisu vlasnici kolekcije koju su skupili, pa nakon njihove smrti kolekcija postaje bezvrijedna.

 

Kao privremeno rješenje glumac je od svojih pravnika zatražio da naprave zakladu u kojoj će se pohraniti njegova glazbena kolekcija u kojoj se između ostalog nalaze klasici Beatlesa i Led Zeppelina, a pravnim putem pokušat će ostvariti prava korisnika iTunesa da se uvjeti korištenje promjene.

Apple naime može zamrznuti svaki korisnički račun za kojeg smatraju da njegov vlasnik dijeli pjesme s drugim korisnicima.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

HR
hr76
21:35 03.09.2012.

Ma Apple treba bojkotirati, sve zaštićuju da bi vas prisilili da kupujete njihove aplikacije, ovo s glazbom je već otprije poznato, a da ne spominjem da je onaj njihov iOS suprotan zdravoj pameti, čak je i funkcija kotačića na mišu skroz naopaka. Učinite si uslugu, niti ne pomišljajte na nešto sa znakom jabuke, nisu ono što su nekad bili (vremena kad se PC nije mogao mjeriti s njihovim grafičkim i glazbenim svojstvima su daleko iza nas), već se radije odlučite za Android i Windows ili Unix sustave...

AL
AlanFord
22:44 03.09.2012.

Vijest je demantirana od strane Willisa

ST
streetboy
21:21 03.09.2012.

ne biraju sredstva da ostanu na površini , no ovakvi potezi mogli bi ih povući na dno