Influencerica Danijela Dvornik (55) na Instagramu je vrlo aktivna i često s pratiteljima dijeli detalje iz privatnog života. Trenutačno se oporavlja od loma ruke, ali već je opet počela ići u teretanu. Svoja iskustva s vježbanjem redovito objavljuje na društvenim mrežama. Ovaj put se odlučila pokazati i još nešto što je bitno za zdravlje. Riječ je o njenoj prehrani, a sada se pohvalila zdravim ručkom koji je skuhala. Uz fotografije podijelila je i recepte.
"Važan mi je ručak ali i njegovo serviranje. Važno mi je i da bude zdravo i dijetalno. Najvažnije ponekad je da bude brzo pripremljeno" napisala je Dvornik i podijelila slike na kojima su juha od špinata i piletina pripremljena u pećnici.
Juha od špinata:
1 zlica maslinovog ulja 1/2 crvenog luka 2 režnja češnjaka 1/2 žlice tapioke ili gustina 2dcl pilećeg temeljca 2 sake špinata
Sol i papar
Luk i češnjak zažutite na maslinovom ulju, dodajte gustin i pileći temeljac i na kraju špinat. Kuhati 5 minuta i onda u blender.
Piletina iz pećnice sa toskanskim umakom.
20dkg pilećeg filea (1 porcija) Oprati ga posoliti i popapriti.
Umak:
2 režnja češnjaka 1 zlica maslinovog ulja 20dkg parmezana ribanog 5-6 sušenih rajčica 150 g grčkog jogurta 2dcl pilećeg temeljca 1 žličica gustina(po potrebi) Na maslinovom ulju zažutite češnjak,dodajte temeljac i kuhajte nekoliko minuta, dodajte jogurt i parmezan i kuhajte,zatim dodajte sjeckane suhe rajčice i gustina. U malu posudu za pečenje stavite piletinu i dodajte umak preko i stavite na 190 stupnjeva u pećnicu 30 minuta.
Muka mi je od tih s bijelim zubalima. Kao konji