tko želi biti milijunaš?

Fabijan oduševio hrabrom igrom, otvorio pitanje za pola milijuna kuna! Biste li znali odgovor?

Foto: HRT
Foto: HRT
Foto: HRT
Foto: HRT
Foto: HRT
Foto: HRT
Foto: HRT
Foto: HRT
Foto: HRT
Foto: HRT
Foto: HRT
Foto: HRT
Foto: HRT
Foto: HRT
04.11.2021.
u 21:10
Riječ je bilo o filmskom pitanju, a tražio se glumac iz trilogije "Kum" čiji je djed s majčine strane bio iz Corleonea.
Pogledaj originalni članak

U večerašnjem izdanju kviza 'Tko želi biti milijunaš?' bilo je vrlo uzbudljivo od samog početka. Nakon dugo vremena u kvizu je otvoreno pitanje za pola milijuna kuna, a otvorio ga je Fabijan Čorak iz Zagreba koji je svojom hrabrom igrom oduševio čak i voditelja Tarika Filipovića koji je u jednom trenutku ustao sa stolice i zapljeskao Fabijanu na odvažnoj igri. 

Fabijan je nastavio igru od 13. pitanja za 250.000 kuna. Vođen sugestijom zadnjega džokera, kao i odvažnom odlukom o neodustajanju, programer iz Zagreba stigao je do pretposljednjega, 14. pitanja. Iako se ponovno hrabro opredijelio za ponudu konačnoga odgovora, polumilijunski iznos nije osvojio.

- Moram priznati da ovo ne znam, rekao je 25-godišnji Zagrepčanin nakon što je voditelj Tarik Filipović pročitao 13. pitanje. Odlučio je iskoristiti preostalog džokera "zovi" ne bi li došao do odgovora koja je neobična glazbala George Gershwin uvrstio na popis glazbala kojima se izvodi "Amerikanac u Parizu". Ponuđeni odgovori bili su: protupožarni alarmi, policijske sirene, restoranski zvonci ili trube taksija.  Džoker zovi je istaknuo da ne zna, ali i da bi se, mora li pogađati, opredijelio za trube taksija. Za isti se odgovor naposljetku odlučio i Fabijan što se pokazalo kao ispravna odluka te je tako dospio do 14. pitanja za 500.000 kuna. Riječ je bilo o filmskom pitanju, a tražio se glumac iz trilogije "Kum" čiji je djed s majčine strane bio iz Corleonea. Ponuđeni odgovori bili su imena Marlon Brando, Al Pacino, John Cazale i Robert De Niro.

Foto: HRT

Fabijan je naglasio kako mu se čini da bi to mogao biti De Niro te je ne odugovlačeći, lišen namjere da odustane, odabir njegova konačna odgovora bilo upravo ime te glumačke legende. Nakon još jednoga voditeljeva pljeska zaslužena hrabrom igrom, natjecatelj je saznao da je holivudskome veteranu Alu Pacinu djed s majčine strane bio iz spomenuta sicilijanskog mjesta. Stoga je svoj upečatljiv nastup Fabijan zaključio s osvojenim iznosom drugoga praga, odnosno s 32.000 kuna. 

Nakon Fabijana u igri se okušao i  kazališni redatelj Hrvoje Korbar. Samostalnom umjetniku iz metropole pomoć džokera "pola-pola" zatrebala je na pitanju za 8000 kuna. Njegovom upotrebom u suženu izboru ponuđenih jezika, među kojima se krio onaj s najmanje slova, nisu se našli engleski i španjolski jezik, a ostali su njemački i talijanski. Hrvoje se ispravno odlučio za talijanski. Naime, španjolski jezik ima 27 slova abecede, engleski i njemački po 26 slova, a talijanski broji tek 21 abecedno slovo.

Foto: HRT

Na pitanju za prelazak drugoga praga Hrvoje je iskoristio i poziv. Džoker mu je rekao kako misli da je središte akcije tijekom bitke kod Akcija bilo u Egejskom moru (a ne u Jonskom, Tirenskom ili Ligurskom). Prihvatio je džokerovo mišljenje no kviz je napustio s 1000 kuna jer se znamenita bitka u kojoj je Oktavijan porazio Marka Antonija i Kleopatru odvijala u Jonskom moru, uz zapadnu obalu današnje Grčke.

Posljednji ovotjedni natjecatelj Hrvoje Rodić, koji također dolazi iz Zagreba, do zvuka sirene odgovorio je na pet pitanja i prešao prvi prag zasad raspolažući s iznosom od 1000 kuna. Igru nastavlja u idućoj emisiji. 

Foto: HRT

VIDEO Ivana Mišerić podijelila internet zbog salame! Prijatelji je optužili da je razmažena i nezahvalna 

 

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

KA
kavranbird
23:08 04.11.2021.

Tko još gleda sranje sa tarikom ?

DU
Deleted user
21:25 04.11.2021.

Taj podatak bje nedavno na nekom portalu. Tako da me čudi što su to pitanje uopće postavili.