Promo

'Film u bolnici' olakšava ozdravljenje malih pacijenata

Foto: John Pavlish
Foto: John Pavlish
Foto: John Pavlish
Foto: John Pavlish
Foto: John Pavlish
VL
Autor
PR Članak
02.04.2019.
u 11:33
U projekt 'Film u bolnici' uključile su se i mnoge zvijezde. Posjetili su male pacijente KBC Zagreb i razveselili ih uz želje za brzo ozdravljenje, a s njima su podijelili i pokoje iskustvo ili anegdotu s filmskih setova.
Pogledaj originalni članak

Film u bolnici’ je projekt koji ima jedan cilj - olakšati boravak djece u bolnici kroz filmsku umjetnost. Projekt je pokrenula Udruga Djeca susreću umjetnost, koja već drugu godinu zaredom osigurava sredstva Europske unije za provedbu projekata. Surađuju s Međunarodnim filmskim festivalom za djecu BUFF iz Švedske i kulturnom ustanovom JEF iz Belgije te nude malim pacijentima online platformu: www.filmubolnici.org.

U njega su se uključile sve hrvatske bolnice i pedijatrijski odjeli koji već sudjeluju u akciji „Za osmijeh djeteta u bolnici“.  Misija ovakvog pothvata je djeci i roditeljima uljepšati trenutke boravka u bolnici, gdje uz pomoć interneta na digitalnoj platformi filmubolnici.org mogu pronaći različite filmske naslove i dodatne programske sadržaje koji zajedno mogu gledati u čekaonicama, na odjelima te u zajedničkim bolničkim prostorijama. Platforma nudi 16 dugometražnih i 60 kratkometražnih filmova za djecu od tri do petnaest godina, kao i posebne pozdrave/obraćanja redatelja i glumaca pacijentima. Od hrvatskih filmova klinci i klinceze mogu pogledati Otac, Ježeva kućica, Smijuljica i Kišni, i neizostavne klasike serijala kao šfo je Profesor Balthazar.

.

Projekt traje do kraja 2019. godine, a pristup platformi je besplatan te je potrebno samo unijeti lozinku koju djeca dobivaju prilikom registracije svog boravka u uključenim bolnicama. „Film u bolnici“ podržale su i brojne poznate osobe među kojima su se posebno istaknuli Mara Bratoš, Iva Mihalić, Marko Petrić, Tena Jeić Gajski, Csilla Barath Bastaić, Nera Stipičević i Katarina Strahinić. Oni su posjetili male pacijente KBC Zagreb te ih razveselili uz želje za brzim ozdravljenjem, a s njima su podijelili i pokoje iskustvo ili anegdotu s filmskih setova.

Hrvatski partner projekta, SavezNaša djeca, time je dao priliku svim malim pacijentima da urone u svijet sedme umjetnosti. Udruga Djeca susreću umjetnost djeluje od 2012. godine i godišnje u njihovim različitim projektima filmsko-obrazovnog programa Sedmi kontinent sudjeluje 25 tisuća djece.

Pogledajte koji parovi su ostali prijatelji i nakon razvoda.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.