uskoro u lisinskom

Franka Batelić: Ovo ljeto su napokon Vedran i Viktor imali vremena za 'muške razgovore'

Foto: Instagram screenshot
Foto: Instagram
Franka Batelić
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Franka Batelić
Foto: Instagram
Franka Batelić
Foto: Petar Krajačić Vilović
Foto: Petar Krajačić Vilović
Foto: Instagram
Franka Batelić
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram/riley.loudermilk
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Franka Batelić
07.09.2021.
u 13:48
Franka nam početkom rujna sprema sjajni, veliki “rasplesani tulum”, kako ga je sama opisala, i to na lijepoj otvorenoj pozornici koncertne dvorane Vatroslav Lisinski. Uoči koncerta izdala je i novu pjesmu, a nama je otkrila kako je nastala, je li zadovoljna količinom posla, ali i ponešto iz privatnog života.
Pogledaj originalni članak

Pjevačica Franka Batelić (29) zbilja ima razloga za slavlje. Nakon što je većinu ljeta provela u rodnoj Istri sa svojim jednoipolgodišnjim sinom Viktorom i suprugom Vedranom Ćorlukom (35), a u Zagreb se vraćala tek za poneke koncertne nastupe, sad je čeka novi izazov. Izazov koji je jedva čekala nakon što joj je koronakriza, kao i svim glazbenicima, uzela svu radost posla. Naime, Franka nam početkom rujna sprema sjajni, veliki “rasplesani tulum”, kako ga je sama opisala, i to na lijepoj otvorenoj pozornici koncertne dvorane Vatroslav Lisinski. Uoči koncerta izdala je i novu pjesmu, a nama je otkrila kako je nastala, je li zadovoljna količinom posla, ali i ponešto iz privatnog života.

Nova pjesma 'Ova noć' je vani, kakve su reakcije publike?

Znate kada nešto zavolite, a pojavilo se nenadano i neočekivano… e pa to je za mene ova pjesma! Iznenadile su me reakcije publike koja je pjesmu okarakterizirala kao pomaknuti, novi, moderni zvuk, točno sve ono zbog čega se i meni svidjela!

Foto: Instagram
Franka Batelić

Rekli ste kako je nastala potpuno spontano, u studiju. Nastaju li pjesme često tako - spontano? Uživate li u takvom procesu?

Neopisiv je osjećaj kada se u studiju pojavi neki zvuk za koji nećete znati kako će izgledati na kraju, ali ga volite već na prvu. Znalo mi se to događati. Tako je npr. nastala i pjesma "S tobom". Bez kalkulacija, emotivno i spontano.

Tko ima glavnu riječ pri izradi pjesme. Vi?

Nikada nisam bila solo igrač. Volim poslušati što o svemu misle ljudi s kojima radim i koji su mi prijatelji i poslovne kolege. Naravno, prije svega pjesmu moram osjetiti ja.

S tim u vezi, postoji li pjesma koji biste odbili otpjevati, bilo tematski bilo neke riječi?

Hm… teško pitanje! Bilo je nekoliko pjesama za koje sam na prvu pomislila da nisu ja, ali kako smo krenuli raditi, postala je sve više moja. Sad ih zapravo jako volim! Nekim pjesmama treba vremena da ih zavolim.

Uskoro dolazite na otvorenu pozornicu Lisinskog na 'rasplesani tulum', kako ste obećali. Koliko vas veseli planirati nešto ovakve veličine?

Kroz ljeto sam imala nekoliko koncerata, koliko se uopće zbog ove situacije moglo. Ipak, Lisinski je nešto posebno. I zaista se posebno veselim. Očekujte dobar tulum, ali i dosta emocije i ljubavi.

Koncerti su ipak ovo ljeto polako krenuli. Jeste li vi osobno zadovoljni trenutnom situacijom po tom pitanju?

Da se mene pita, ja bih pjevala na koncertima svaki dan! Ta količina emocije, zajedničkog dijeljenja emocije i pjevanje uglas je neopisiva!

Je li vas strah da će sve ovo ponovno stati na jesen?

Da. Jako. Ne želim niti razmišljati o tome!

Kako se vama bilo boriti s koronakrizom koja je pogodila glazbenike i onemogućila im da rade ono što najviše vole?

Meni je možda bilo malo lakše, jer sam kroz taj period postala majka, pa sam se već unaprijed pripremila na duži boravak doma. Ali općenito, bilo je zaista teško.

Uvijek kažete kako je Viktor vrlo živahno dijete. Kako ste proveli ljeto, uživa li Viktor u moru i kupanju?

Ljeto smo proveli dio u Zagrebu jer je bilo nešto koncertnih nastupa, ali većinu vremena smo Vedran i ja uživali s Viktorom. Zaista smo uživali gledajući ga kako se brčka u moru!

Foto: Instagram
Franka Batelić

Zapravo ste brzo nakon poroda ponovno prionuli na posao. Je li bilo teško vratiti se u stari tempo, ali i otići od svoje bebe na duže vremena tijekom dana?

Da, prvi nastup na dodjeli nagrade Cesarica, koju sam osvojila bio je zaista kratko nakon poroda. To je bilo jako teško, kasnije, kako je Viktor odrastao, postajalo je malo lakše jer tu su za mene bake koje su uskakale.

Mnoge majke kažu kako ih majčinstvo promijeni iznutra. Je li takav slučaj i s vama?

Da, majčinstvo u potpunosti promijeni. Promijene se prioriteti, pocneš sagledavati stvari iz druge perspektive. A ta količina ljubavi koja se skuplja je ogromna.

Koliko je ljeta Vedran uspio provesti s vama?

Svaki mogući trenutak smo bili zajedno. I drago mi je zbog toga.

Koliko Viktoru nedostaje Vedran kada ga nema, pita li vas često kada će doći tata? Što mu kažete tada?

Viktor je još mali, pa to ne shvaća. Ali ovo ljeto Vedran je zaista imao vremena provesti uz Viktora i čak su imali vrijeme za ‘muške razgovore’ hahaha!

Sve je zaintrigirala odluka da Vedran nakon 13 dana napusti stručni stožer Lokomotive, a kako je potom objašnjeno, sve je bilo iz 'obiteljskih razloga'. Je li to ipak pobijedila želja da bude bliže vama i Viktoru?

Zaista ne volim komentirati, a niti utjecati na Vedranove poslovne odluke. Mogu samo reći da je sretan i da smo zajednički uživali u ljetu.

VIDEO>>Severinina ljubavna priča

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.