problematični su

Glumce koje rado gledamo u božićnim filmovima u stvarnom životu zbog ovoga ne želimo susresti

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
25.12.2022.
u 15:20
Komedije koje zajedno može gledati cijela obitelj nekada su dobra prilika za mali bijeg od stvarnosti, ali i disfunkcionalne zajednice na ekranu izgledaju simpatičnije no što su one s kojima se svakodnevno suočavamo. Jasno nam je svima da takvi filmovi ne prikazuju stvaran život, ali postane još jasnije kada istražimo tko su zapravo zvijezde božićnih uspješnica.
Pogledaj originalni članak

Filmovi s tematikom blagdana mnogima su uvijek prvi izbor u ovo vrijeme kako bi se zabavili i opustili. Komedije koje zajedno može gledati cijela obitelj nekada su dobra prilika za mali bijeg od stvarnosti, ali i disfunkcionalne zajednice na ekranu izgledaju simpatičnije no što su one s kojima se svakodnevno suočavamo. Jasno nam je svima da takvi filmovi ne prikazuju stvaran život, ali postane još jasnije kada istražimo tko su zapravo zvijezde božićnih uspješnica. 

U filmu 'Najluđi božić' (National Lampoon's Christmas Vacation) iz 1989. glumac i komičar Chevy Chase tumači glavnu ulogu Clarka Griswolda. Iako je Clark u filmu bio tipičan američki otac, Chase je potpuno drukčija osoba u stvarnom životu. Naime, suradnici su ga optužili da je nemoguć na snimanjima, nema obzira prema kolegama, ali i da ih vrijeđa. 

Glumac Donald Glover izjavio je kako mu je Chase pričao rasističke viceve kako bi ga zbunio na snimanju, a  komičar Pete Davidson nazvao ga je lošom osobom i rasistom. Na te kritike Chevy je ovako odgovorio. 

- Boli me briga. Ja sam ja. I sviđam se sebi takav kakav sam. Nije me briga. I razmišljao sam puno o tome, aline znam što da kažem osim da me boli briga. 

Za Chasea lijepe riječi nije imao ni glumac Will Ferrell koji je komentirao njegova nastup nakon što je bio domaćin u emisiji Saturday Night Live još 1997. godine. 

- Ne znam jeli bio na nečemu, je li popio malo previše tableta za bolove taj dan, ali ulazio je u svaku sobu i nešto komentirao. Došao je do prostora u kojem su bile scenaristice pa je jednoj od njih dobacio: 'Možda mi ga kasnije možeš izdr***. 
Njegovo ponašanje odrazilo se i na karijeru, jer ga se samo rijetki sjećaju iz nekog uratka koji nije povezan s božićnim filmom zbog kojeg je postao planetarno poznat. 

Glumac Tim Allen izgradio je ozbiljnu karijeru kao glumac u božićnim filmovima. Glumio je u 'The Santa Clause', pa i u drugom i trećem nastavku te franšize, a uloge je imao i u 'Christmas with the Kranks' i 'El Camino Christmas'. 
No, iako je i u seriji Home Improvement' glumio benignog obiteljskog čovjeka, u stvarnom životu je imao i okršaje sa zakonom. 

Naime, kao 23-godišnjak uhićen je jer je krijumčario drogu nakon što mu je u prtljazi pronađen heroin zbog čega je završio u zatvoru. Piti je počeo kao 10-godišnjak i njegova ovisnost se samo pojačala nakon što je izgubio oca.

Uhićen je jer je vozio pod utjecajem alkohola. Uspio se riješiti ovisnosti uz pomoć klinike za rehabilitaciju, a u jednom podcastu je pričao o alkoholizmu. 

- Toliko me sram zbog onoga što sam radio i što su neki smatrali da je u redu, kao na primjer, to što sam razvozio ljude dok sam bio pod utjecajem alkohola. Moj otac je na takav način preminuo i jako mi je teško, alkohol je podmukao. 

VIDEO Massimo je nanizao brojne hitove, a sve je počelo idejom Siniše Škarice koja ga je dovela do vrha top lista

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.