za prste polizati

Jednostavno i brzo: Sanja Doležal otkrila nam je svoj recept za savršenu uskrsnu pincu!

Foto: Nova TV
Foto: Nova TV
Foto: Nova TV
09.04.2020.
u 13:20
Uskrsna pinca neizostavan je dio svakog blagdanskog stola. Svoj jednostavan recept za pincu s nama je podijelila Sanja Doležal.
Pogledaj originalni članak

Pinca ili sirnica neizostavan je dio svakog blagdanskog stola na Uskrs. Tradicionalan slatki uskrsni kruh u većini domova poslužuje se na uskrsno jutro uz kuhanu šunku, mladi luk i rotkvice.  Kako napraviti savršenu uskrsnu pincu, otkrila nam je Sanja Doležal.

Obavezno isprobajte ovaj jednostavan recept i oduševite svoje ukućane!

Foto: Nova TV

USKRSNA PINCA SANJE DOLEŽAL

Sastojci:

500 gr glatkog brašna

7 gr suhog kvasca

100 gr šećera

100 gr maslaca

3 dcl mlijeka

2 jaja

1 vanili šećer

korica naranče

100 gr grožđica

malo ruma (po želji)

šećer u prahu ili kristalni za posipanje

Priprema:

Prosijte brašno, dodajte šećer, vanilin šećer, suhi kvasac i naribanu koricu naranče. Sve suhe sastojke lagano promiješajte.

U suhe sastojke dodajte jaja, toplo mlijeko, malo ruma po želji, otopljeni maslac i grožđice.

Sve dobro izmiješajte, može ručno ili mikserom za tijesto (kuhinjskim robotom).

Umijesite glatko tijesto i pustite ga da odstoji dva sata da se udvostruči.

Kad se udvostruči, oblikujte ga u dvije male loptice i ostavite na toplom još barem pola sata.

Nakon toga ga škarama prerežite na vrhu, premažite s malo otopljenog maslaca i stavite peći u pećnicu na 180 stupnjeva...35 do 40 minuta (ovisno o veličini pince)

Kad je pečeno, posipajte ga šećerom u prahu.

SRETAN USKRS SVIMA! OSTANITE DOMA

Foto: Danijel Berković/Pixsell
Pinca

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar Pepica.Pušić
Pepica.Pušić
14:01 09.04.2020.

Sanja, 56, milf/xl

AV
avim
14:29 09.04.2020.

Propaloj pjevačici netko dao posao na Novoj TV i ona postala poznata ,,kuharica,,

ZB
Zoki-Bijela
14:38 09.04.2020.

Treba ju natjerati da pojede to za kaznu