nakon pet i pol godina

Još jedna poznata reporterka napušta Novu TV: 'Došla sam do životne prekretnice'

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Story Hall of Fame party
Foto: Nova TV
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
08.09.2021.
u 08:32
– S godinama sam prijateljstvo s dragim ljudima samo učvrstila i stekla nove prijatelje kojima odlaskom nisam rekla ni zbogom ni doviđenja i koji će imati posebno mjesto u mom srcu – istaknula je Ivana Brkić Tomljenović.
Pogledaj originalni članak

Politička reporterka Ivana Brkić Tomljenović nakon pet i pol godina odlučila je napustiti Novu TV. Vijest o odlasku i sama je potvrdila medijima otkrivši što ju je nagnalo na tu odluku te gdje će dalje nastaviti svoj profesionalni put. 

– U novinarstvu sam 20 godina. Iza mene je puno reportaža, emisija uživo, intervjua i priča koje ću pamtiti cijeli život i koje sam radila s puno strasti. Ali u ovom trenutku došla sam do životne prekretnice kada sam spremna na nove izazove. Vjerujem da ću ih s jednakom energijom ostvariti na novom radnom mjestu, u PR-u. Na Novoj TV posljednjih pet i pol godina je proletjelo. S godinama sam prijateljstvo s dragim ljudima samo učvrstila i stekla nove prijatelje kojima odlaskom nisam rekla ni zbogom ni doviđenja i koji će imati posebno mjesto u mom srcu – rekla je Ivana za Slobodnu Dalmaciju.

Ivana je diplomirala na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu te završila Akademiju za politički razvoj. Novinarsku karijeru započela je na Obiteljskom radiju, a nakon toga radila je kao televizijska novinarka na lokalnoj televiziji Z1, zatim na RTL-u i potom na Al Jazeera Balkans. Profilirala se u izvještavanju i praćenju najvažnijih događaja u političkoj i ekonomskoj sferi na području Hrvatske te inozemstva.

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
– Nakon što se ugase svjetla i kamere, u ovom poslu nema gumba kojim isključiš novinara u sebi u potpunosti. Priče su svuda oko nas, a često se do njih dolazi i u privatnim kontaktima i druženjima. Ali zbog obitelji trudim se, kada dođem doma, posvetiti se samo njoj – kazala nam je Ivana u nedavnom intervjuu. Otkrila je tada i kako joj balansiranje privatnog i poslovnog života predstavlja pravi izazov. 

– S dvoje djece i ovim poslom moj život ponekad izgleda kao najluđi i najbrži vlak u zabavnom parku. Bez suprugove podrške, ali i podrške cijele obitelji, to bi sve bilo neizvedivo – rekla je Brkić Tomljenović koja sada nastavlja ploviti ipak nešto mirnijim vodama.

VIDEO Pogledajte Večernjakovu desetku sa Zdenkom Kovačiček 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

ZA
zagi101
09:08 08.09.2021.

kaj se mene tiče nova TV može i propasti program im je katastrofa, dnevnik pun nekih senzacionalizama a ostalo se svodi na turska sapunice i kvazi domaće humoristične serije, jednom riječju negledljivo

Avatar Konjina3.0
Konjina3.0
08:44 08.09.2021.

Nešto gadno smrdi na toj Novoj.

DU
Deleted user
10:12 08.09.2021.

nemam pojma ko je ta zenska, nikad naletio na nju. a ovaj konobar s trogodisnjom ugostiteljskom skolom na fotki pored nje, zar ta karikatura jos radi na televiziji??? kaj nisu u stanju nac normalno ljudsko bice?