brojni problemi

Kako se kraljičino zdravstveno stanje postupno pogoršavalo nakon smrti princa Philipa, njene najveće ljubavi

Foto: AH2/ZJE
Kraljica Elizabeta II.
Foto: PA/Pixsell
Foto: PA/Pixsell
Foto: PA/Pixsell
Foto: PA/Pixsell
Foto: AH2/ZJE
Kraljica Elizabeta II.
Foto: ASC/ZDS
Kraljica Elizabeta II.
Foto: WP#DMP/ZDS
Kraljica Elizabeta II.
09.09.2022.
u 12:00
Razveselila je javnost kada se pojavila na balkonu prvog dana proslave svog platinastog jubileja. Ipak, već drugi dan odlučeno je da ne može više sudjelovati u slavlju jer se ne osjeća dobro.
Pogledaj originalni članak

Tijekom ove i prošle godine mnogi su pokazali brigu zbog zdravstvenog stanja kraljice Elizabete II. koja je jučer preminula u 97. godini. Naime, imala je problema s pokretnosti te se zato nije se pojavila na ključnim događajima. Stručnjaci smatraju kako se njeno zdravlje postupno pogoršavalo nakon smrti njene najveće ljubavi i najsnažnijeg oslonca, princa Philipa, koji je preminuo u travnju prošle godine u 100. godini.

Elizabeta je razveselila javnost kada se pojavila na balkonu prvog dana proslave svog platinastog jubileja. Ipak, već drugi dan odlučeno je da ne može više sudjelovati u slavlju jer se ne osjeća dobro. Brojni obožavatelji kraljevske obitelji bili su razočarani, ali svima je bilo jasno kako je u njenim godinama teško putovati, a još teže provesti dugo vremena na nogama. 

Istina je da se pojavljivala u javnosti i primala posjete, no još od prošle jeseni teško se kretala i morala se koristiti štapom. 

U listopadu 2021. hodala je uz pomoć štapa na misi u Westminster Abbeyu. Tada su joj doktori odredili da se mora odmarati te su joj zabranili put u sjevernu Irsku. Već drugi dan vratila se na posao u Windsoru te je obavljala lakše poslove za stolom. No, briga za njeno zdravlje povećala se kada se nije pojavila na samitu Cop26, koji se bavi klimatskim promjenama i jednom festivalu, a Buckinghamska palača otkrila je kako se mora i dalje odmarati. Nakon toga htjela je ići na misu u Cenotaph, ali je istegnula kralježnicu. 

Sljedeća tri mjeseca radila je samo lagane poslove, javljala se preko videopoziva . 

U veljači je proslavila svoj platinasti jubilej, susrela se s volonterima iz humanitarnih udruga u Sandringhamu i rezala je tortu. 

U jednom videopozivu otkrila je tada kako se osjeća: – Pa, kako možete vidjeti, pokretna sam

Veliki strah nadvio se nad palačom kada je otkriveno da je pozitivna na koronavirus 20. veljače 2022. Bila je cijepljena tri puta pa je imala samo simptome blage prehlade. Rekla je tada kako je zbog virusa bila jako umorna i iscrpljena. 

Mnogo se promijenilo u posljednjih sedam mjeseci, palača je samo potvrđivala što će kraljica raditi taj dan, a odluka je ovisila o tome kako se taj dan osjećala.

Pojavila se na nekoliko događaja nakon toga osobno, mnogima je ostalo u sjećanju kako je otvorila liniju Elizabeth na željezničkoj postaji Paddington, a tamo je također ostala samo 10 minuta kako se ne bi previše naprezala. Mnogi smatraju da je tome kumovala i smrt princa Phillipa, njene srodne duše i najvećeg oslonca. 

VIDEO Doktori zabrinuti za zdravlje kraljice Elizabete: 'Prema njihovim preporukama sada je pod liječničkim nadzorom'.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.