U prosincu ide na sud

Kevin Spacey suočava se s novim optužbama za seksualne napade u Velikoj Britaniji

Foto: Peter Nicholls/REUTERS
Actor Kevin Spacey leaves from Westminster Magistrates Court in London
Foto: Henry Nicholls/REUTERS
Actor Kevin Spacey leaves from Westminster Magistrates Court in London
Foto: Peter Nicholls/REUTERS
Actor Kevin Spacey leaves from Westminster Magistrates Court in London
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Kevin Spacey u društvu redatelja Sedlara obišao je grob prvog hrvatskog predsjednika kojeg će utjeloviti
Foto: EDUARDO MUNOZ/REUTERS
Actor Kevin Spacey arrives at the Manhattan Federal Court for his civil sex abuse case in New York
Foto: Reuters/Pixsell
16.11.2022.
u 14:41
Kraljevsko tužiteljstvo Velike Britanije (CPS) priopćilo je da je odobrilo dodatne optužbe "za višestruke seksualne napade između 2001. i 2004. godine".
Pogledaj originalni članak

Kevin Spacey (63) suočava se s još sedam optužbi za seksualno zlostavljanje u Velikoj Britaniji. Nova optužnica u Velikoj Britaniji obuhvaća tri točke za nedoličan napad, tri točke za seksualni napad i jednu točku za navođenje osobe na seksualnu aktivnost bez pristanka.

Kraljevsko tužiteljstvo Velike Britanije (CPS) priopćilo je da je odobrilo dodatne optužbe "za višestruke seksualne napade između 2001. i 2004. godine". Prema pisanju britanskih medija ove optužbe se odnose na brojne seksualne napade na jednog muškarca. Spacey bi se trebao pojaviti na Westminsterskom prekršajnom sudu u Londonu 16. prosinca.

Spacey (63) već se izjasnio da nije kriv za optužbe u Ujedinjenom Kraljevstvu koje sežu unatrag 17 godina, a odnose se na četiri druga seksualna napada. Glumca u lipnju sljedeće godine čeka i suđenja spomenuta druga četiri seksualna napada koja je napravio u razdoblju od  2005. i 2013. godine.  Prošlog mjeseca porota u New Yorku je proglasila kako glumac nije kriv za pokušaj seksualnog zlostavljanja glumca Anthonyja Rappa.  Spacey je osvojio dva Oscara za uloge u filmovima "The Usual Suspects" i "American Beauty", a bio je i umjetnički direktor londonskog kazališta Old Vic od 2003. do 2015. godine.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar Cantor
Cantor
15:39 16.11.2022.

Da li itko razumije ovo: "...za navođenje osobe na seksualnu aktivnost bez pristanka..."? Ako ju je (vjerojatnije - ga) samo navodio onda čeka da vidi hoće li pristati. A ako ju je (ga) naveo onda ga valjda ima....