Brojne polemike

Konstrakta o pjesmi Leta 3: Oni su sami rekli da je ovo antiratna pjesma i toga se treba držati

Foto: Antonio Ahel/ATAImages/Pixsell
Foto: Antonio Ahel/ATAImages/Pixsell
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Foto: Renato Branđolica/HRT
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Opatija: Konferencija za medije uoči održavanje Dore
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Let 3
Foto: Renato Branđolica/HRT
Foto: Renato Branđolica/HRT
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Opatija: Izvo?a?i stigli u dvoranu Marino Cvetkovi? gdje ?e se održati "Dora 2023."
15.02.2023.
u 15:30
Eurovizija spada u domenu zabave, koja je, doduše, progutala mnoge segmente naših života, te je danas svašta zabava, komentirala je pjevačica koja je prošle godine predstavljala Srbiju na Euroviziji
Pogledaj originalni članak

 Riječki rokeri Let 3 s pjesmom "Mama ŠČ" će predstavljati Hrvatsku u svibnju na Euroviziji u Liverpoolu. Njihova pjesma iz dana u dan sve bolje kotira na kladionicama, a pjesma je privukla pažnju i izvan granica Hrvatske i o njoj se puno priča. Zbog antiratne poruke pjesme u kojoj su neki prepoznali i lik Vladimira Putina u stihovima "mali podli psihopat", pojavile su se sugestije i kako bi pjesmu trebalo diskvalificirati jer prema pravilima ESC-a i EBU-a glazbenici na Euroviziji ne smiju dijeliti nikakva otvorena politička ili druga mišljenja koja su u suprotnosti s ESC-ovim vrijednostima.  Prošlogodišnja predstavnica Srbije na Euroviziji Konstrakta je komentirala pjesmu.

- Mislim da je korisno da se malo uzdignemo, a ne da tumačimo iz svojih lokalnih pozicija. Oni su sami rekli da je ovo antiratna pjesma i toga se treba držati. Što se tiče politike na Euroviziji, uvijek je bilo toga. Ali ne treba nikako zaboraviti da je u pitanju zabava. Eurovizija spada u domenu zabave, koja je, doduše, progutala mnoge segmente naših života, te je danas svašta zabava - istaknula je Konstrakta za B92. Tabloidi u Srbiji ovih dana su pisali kako bi naše predstavnike trebalo diskvalificirati i Informer je tako u svom članku naglasio i zašto.

- Grupa 'Let 3' traktorom ismijavala progon više od 250.00 Srba u zločinačkoj akciji Oluja - pisali su u ovom tabloidu. Nakon pobjede na Dori Damir Martinović Mrle iz Leta 3 je rekao kako pjesmu nisu pisali za Doru.   - To je jedna naša uobičajena pjesma, no osjetili smo kako je dosta atraktivna i puno govori o situaciji u kojoj se nalazimo - rekao je Mrle.  Zoran Prodanović Prlja je potvrdio kako definitivno nisu očekivali pobjedu. 

- S obzirom koliko smo truda napravili, imali raznih aktivnosti kod promocije pjesme, ali i dobar odjek kod publike shvatio sam da jesmo favoriti. Hvala svima koji su glasali za nas, ovo je dominanta pobjeda. Mi smo vrijedni i marljivi i dat ćemo sve od sebe da u Liverpoolu napravimo spektakl, da predstavimo Hrvatsku u najboljem mogućem svjetlu. Nadam se da ćemo ući makar u finale - rekao je. 

VIDEO Jacques Houdek o Dori i Letu 3: Čak se i meni može dogoditi da zauzdam svoju jezičinu

 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 22

Avatar BoljeDaŠutim
BoljeDaŠutim
16:08 15.02.2023.

"Zločinačka" akcija Oluja? Što je onda ubojstvo one trudnice i maloljetnika na Ovčari? Zašto se na Veleprometu čulo kao grane kad su kosti pucale? Srbin nikad prijatelj.

AN
AntePortas9
16:16 15.02.2023.

Tram eleven!

TO
tolitol
15:52 15.02.2023.

Ne znaš je li ovo smiješno ili tragično. Ajde da se ovdje u Hrvatskoj ljudi prepiru oko hrvatske pjesme za Eurosong, ali da ima drugih zemalja u kojima se u medijima svađaju oko hrvatske pjesme... to valjda ulazi u područje s one strane normalnoga....