PROMO

Lana.S, izvođačica s kojom rado surađuju Željko Bebek, Doris Dragović, Neno Belan, Crvena jabuka, Alka Vuica i ostali kolege, poziva na koncertnu promociju svog drugog studijskog albuma

Lana.S
Lana.S
Lana.S
24.09.2024.
u 14:29
Pogledaj originalni članak

Kantautorica, izvođačica i glazbenica Lana Škrgatić, u svojoj glazbenoj karijeri ima upisane brojne suradnje s mnogim naših glazbenim zvijezdama. Željko Bebek, Doris Dragović, Neno Belan, Matija dedić, Crvena jabuka, Boris Novković, Zabranjeno pušenje, samo su neki od izvođača koji s Lanom vole surađivati, a posebno na svojim velikim koncertima kao što su oni značajni u Arenama.

U pomalo sjetnoj obradi pjesme Đavola – ”Dugo toplo ljeto”, Lana.S se još jednom predstavila i kao izvanredna multiinstrumentalistica.

 

Obrada pjesme ”Dugo toplo ljeto”, uz odobrenje njenog autora Nene Belana, donosi Laninu ideju obrade, a Nenino sudjelovanje u ulozi gitariste i basiste.

Neno Belan, kao glazbeni uzor mnogim svojim kolegama, ali i prije svega prijatelj i podrška, uvijek je rado pristao na suradnje s onima koji su se izdvajali po kvaliteti ali i posebnošću u svom glazbenom izričaju. Lanin i Nenin put spojio se prije nekoliko godina kada su se povezali na nekoliko zajedničkih projekata.

Upravo ovom pjesmom, Lana.S najavljuje i svoju koncertnu promociju albuma ”Živimo snove” koja će se održati, u četvrtak, 3.listopada 2024., u Kubu Kazališta Komedija – Kontesa.

Iza vas su dva studijska albuma i to objavljena unutar dvije godine. Po čemu se razlikuju?
Izdala sam dva albuma u relativno kratkom roku, jer kada sam krenula stvarati u koroni, nekako sam imala potrebu puno toga stvoriti, i tako su se dogodila dva albuma.

Prvi album, "Avantura", je autobiografski i poprilicno intiman i sjetan. Na njemu se nalazi mnoštvo emocija i inspiracija koje su rasle u meni kroz godine.... A novi album "Živimo snove", je dosta pozitivniji i nekako gleda prema naprijed. Isto ima autobiografskih pjesama i intime, ali je nit vodilja ideja da sami stvaramo svoju sreću, da možemo živjeti svoje snove kroz male svakodnevne stvari, i produkcijski je dosta moderniji.

Lana.S

Neno Belan, Doris Dragović, Alka Vuica, Željko Bebek, Boris Novković, Matija Dedić, Ante Gelo, Zabranjeno pušenje, Crvena jabuka, s kim još niste radili i čija suradnja vam je tiha patnja?
Imala sam veliko zadovoljstvo i privilegiju surađivati s puno vrhunskih kolega i velikih legendi na našoj sceni. Bila sam članica grupe "Zabranjeno Pušenje" gotovo pet godina, ali i surađivala na koncertima od raznih izvođača i bendova, a istaknula bi nastupe u Areni s Željkom Bebekom i Doris Dragović, kao i suradnje na mojim autorskim pjesmama sa Žerom i Matijom Dedićem, te Belanom na njegovoj pjesmi. Tiha patnja mi je suradnja sa Candy Dulfer- sax duet, i voljela bi stati na binu sa Gibom i Oliverom Mandićem.

Studirali ste i živjeli izvan Hrvatske, a po završetku ste se vratili u Hrvatsku. Koliko vam se to sada s nekim domakom čini pametno ili žalite što niste ostali živjeti vani?
Bila sam u Britaniji gotovo 13 godina, i tamo sam završila školu i Muzičku Akademiju te sam se vratila na "godinu dana", ali se ta godina razvukla, i eto me dan danas ovdje. Nikada nisam požalila, jer obožavam živjeti u Hrvatskoj, a imam tu sreću da radim u struci i kao glazbeni pedagog u Americkoj međunardnoj školi, i kao izvođač, tako da se sve super posložilo. Mislim da vani nije ništa lakše nego ovdje, samo je veće tržište, pa mislim da ima više prostora za raznu vrstu izvođača, a kod nas je posebno teško biti kantautor koji sam ulaže u posao.

Lana.S

Obradili ste pjesmu Đavola - ''Dugo toplo ljeto'', dobili odobrenje njenog autora Nene Belana, koji vam se dapače i pridružio na pjesmi. Jeste ponosni an sebe radi svega toga?
Jako sam ponosna što je upravo Neno odlučio snimiti gitare i bas na pjesmi "Dugo toplo ljeto", i mislim da je super ispala ova naša intimna verzija. Posebno sam sretna što sam na njoj snimila i klavir i tenor sax uz vokal, i sve je nekako teklo prirodno.

Kao jednoj multiinstrumentalisti ali i autorici, što vam je draže, snimanje u studiju ili koncerti?
Obožavam i jedno i drugo, ali rekla bi da sam ipak najsretnija kada stanem na binu i uživo sviram i pjevam svoje ali i tudđ pjesme, zato i pozivam sve na svoju koncertnu promociju albuma, koja će se 3.10., održati u Klubu Komedija ''Kontesa''. Svi ste pozvani.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr