osebujni umjetnici

Let 3: Traktor nema veze s time što se u Srbiji podmeće u medijima, očekujemo od njih 12 bodova

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Let 3
Foto: Renato Branđolica/HRT
Foto: Renato Branđolica/HRT
Foto: Renato Branđolica/HRT
Foto: Renato Branđolica/HRT
Foto: Renato Branđolica/HRT
Foto: Renato Branđolica/HRT
Foto: Renato Branđolica/HRT
Foto: Renato Branđolica/HRT
Foto: Renato Branđolica/HRT
Foto: GOK
Let 3 pobijedio na "Dori 2023.: "Mama Š?!" predstavlja Hrvatsku na Eurosongu u Liverpoolu!
Foto: GOK
Let 3 pobijedio na "Dori 2023.: "Mama ŠČ!" predstavlja Hrvatsku na Eurosongu u Liverpoolu!
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Opatija: Izvo?a?i stigli u dvoranu Marino Cvetkovi? gdje ?e se održati "Dora 2023."
14.02.2023.
u 09:59
Neki mediji u Srbiji objavili su da Let 3 pojavljivanjem na traktorima aludira na progon Srba 1995. te pozvali sve ljude da gledaju naprijed i prestanu se "batrljati u glibu" prošlosti. Na takve napise i komentare na društvenim mrežama članovi Leta 3 odgovorili su u jednom od intervjua koji su dali nakon pobjede na Dori.
Pogledaj originalni članak

Ne prestaju reakcije na pobjedu Leta 3 i njihovu pjesmu ''Mama ŠČ!'' s kojom će nas riječki rokeri predstavljati u svibnju na Euroviziji u Liverpoolu. Let 3 privukao je veliku pozornost ne samo u Hrvatskoj već i izvan granica Lijepe Naše. Fanovi Eurovizije diljem svijeta oduševljeni su našom pobjedničkom pjesmom na Dori koja trenutačno vodi u anketama eurovizijskih fanova. No, ne dijele svi njihovo mišljenje. Neki mediji u Srbiji objavili su da Let 3 pojavljivanjem na traktorima aludira na progon Srba 1995. te pozvali sve ljude da gledaju naprijed i prestanu se "batrljati u glibu" prošlosti. Na takve napise i komentare na društvenim mrežama članovi Leta 3 odgovorili su u jednom od intervjua koji su dali nakon pobjede na Dori. 

– Glupa je to rasprava. Tko nas poznaje kao umjetnike neće nasjesti na nekakve ljude varalice. Ne razumijem što je u pozadini interesa tih ljudi koji kopaju po traumama. Treba se okrenuti budućnosti i ne batrljati se u glibu od prije. S naše strane, zaista taj traktor nema veze s time što nam se podmeće i plasira – istaknuo je Prlja za N1

Mrle je dodao da jako cijene svoje fanove u Srbiji kojih ima jako mnogo.

– Mi imamo jako puno fanova u Srbiji koje jako volimo i oni vole nas. Ništa slično nam nije ni na kraj pameti. Znam da mnogi znaju da mi to nikad ne bismo uopće ni pomislili, a kamo li napravili, da se sprdamo s nečim takvim. To nije u našem stilu i ljubimo vas sve – rekao je Mrle. 

Novinare je zanimalo i očekuju li 12 bodova od Srbije na Euroviziji.

– Naravno! Ne bi trebali biti opterećeni tom pričom. Neka svatko glasa po svojoj savjesti. Mi ćemo se potruditi da napravimo svoju točku. I to glasanje po inerciji isto nije dobra pojava, 'ajmo susjed susjedu. Neka svatko glasa kako želi. Nećemo se fokusirati samo na glasove iz Srbije. Ne razumijem čemu uopće forsirati tu priču. Jedan korak naprijed, dva natrag – kaže Prlja.

dora 2023.

Nakon šale voditelja na račun Marije Šerifović, javila se i ona: 'Problem je u nedostatku talenta'

Fodor i Battifiaca u jednom su trenutku komentirali pjesme s Eurovizije i naveli su kako najčešće najbolje prolaze "teške teme".  – Jedna takva zove se "Molitva". Čak je i pobijedila na Euroviziji. Doduše, nije bila naša predstavnica, ali smo razumjeli nekoliko riječi te pjesme – rekao je Mirko tijekom njihova zezanja, a ljubitelji Eurovizije u Srbiji zaključili su da naš voditelj tvrdi kako mi nismo razumjeli njihovu pjesmu.

Njihov osebujan nastup na Dori još je uvijek glavna tema, a sve su glasnije i priče o mogućim restrikcijama BBC-ja i EBU-a kada je u pitanju sam nastup na Euroviziji.

– Mi smo na tim kladionicama na prvom mjestu, a neki novinari s BBC-ja su oduševljeni i traže naš intervju. Ne vidim gdje je problem – kaže Mrle. 

Prlja naglašava da će oni i u Liverpoolu biti Let 3.

– Kompromisi su potrebni, ali postoji granica ispod koje ne želimo ići – želimo biti Let 3 – dodaje Mrle. – BBC ne reže jaja. Ako BBC reže jaja, mogli bismo biti bend bez jaja, ali to se neće dogoditi – zaključio je Mrle.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

KO
koraknaprijed
10:07 14.02.2023.

Šteta što nisu bili tako osjetljivi 1991 kad su pobili ili protjerali 95% Hrvata sa područja Krajine,ono nisu imali šansu da sjednu na traktore i odvezu se

DU
Deleted user
10:08 14.02.2023.

bedasti srbi, napadaju svoje, let 3 se od prvorazredne koncertne atrakcije kakvi su bili negdje do kraja devedesetih, pretvorio u sprdnju - nimalo maste, talenta ali i ambicije da se vrate na stari put iliti prva dva albuma.

LU
luminax
10:46 14.02.2023.

Mi iz Srbije nismo vozili traktore već tenkove i zato nemamo zašto da se ljutimo , znaju to dobro svi u Hrvatskoj . Tako je uvek bilo i tako će uvek biti . Šaka Krajišnika izdana i sa Amerikancima na nebu je druga stvar i to je jedino ,, junačko delo ''' na kome se bednici mogu junačiti , kada već nema drugih pravih .