SUPERPOTJERA

Lovci gotovo nepogrešivi, Jelena nadigrala trojicu i jedina uzela novac

Foto: HRT
Superpotjera
Foto: HRT
Superpotjera
Foto: HRT
Superpotjera
Foto: HRT
Superpotjera
Foto: HRT
Superpotjera
Foto: HRT
Superpotjera
Foto: HRT
Superpotjera
Foto: HRT
Superpotjera
Foto: HRT
Superpotjera
Foto: HRT
Superpotjera
Foto: HRT
Superpotjera
Foto: HRT
Superpotjera
Foto: HRT
Superpotjera
Foto: HRT
Superpotjera
Foto: HRT
Superpotjera
Foto: HRT
Superpotjera
Foto: HRT
Superpotjera
23.04.2023.
u 21:26
Ostalim natjecateljima, Zagrepčanima Marku Smiljiću, kojega smo upoznali u prošlotjednom izdanju Superpotjere i Ivanu Livančiću, te Dominiku Vargi i Tomislavu Klemiću iz Bjelovara, sjajna igra lovaca, koji za razliku od spomenute četvorke nisu pogriješili ni u jednom odgovoru, nije davala puno šansi
Pogledaj originalni članak

Od petero večerašnjih natjecatelja u HRT-ovm kvizu Superpotjera jedina koja je u duelu s lovcima odnijela pobjedu jest Zagrepčanka Jelena Rajher. Jelena je nadigrala tri lovca borivši se za iznos od 5000 eura s početnom prednošću od 20 sekundi. Ostalim natjecateljima, Zagrepčanima Marku Smiljiću, kojega smo upoznali u prošlotjednom izdanju Superpotjere i Ivanu Livančiću, te Dominiku Vargi i Tomislavu Klemiću iz Bjelovara, sjajna igra lovaca, koji za razliku od spomenute četvorke nisu pogriješili ni u jednom odgovoru, nije davala puno šansi, piše HRT. 

U prvom je krugu Jelena, koju krasi humanističko obrazovanje, osigurala iznos od 500 eura. Naime, na drugom pitanju netočno je zaključila da je Tivatski zaljev Boke kotorske najbliži otvorenom moru, no riječ je o Hercegnovskom zaljevu. 

Nakon komplimenta koji joj je udijelio Krešo okarakteriziravši je kao dobru i brzu igračicu, ali i Deanove konstatacije da zna o kakvom se kapacitetu radi s obzirom na to da su nekada bili suigrači, Jelena je odabrala ponudu lovaca. Iako je prethodno naglasila kako bi joj bilo drago odmjeriti snage s lovkinjom s kojom je, kaže, igrala, ali nikada i protiv nje, ovoga je puta ipak njezin izbor bio sučeliti se s "tri mušketira" za iznos od 5000 eura i s prednošću od čak 20 sekundi. 

Foto: HRT
Superpotjera

U brzopoteznoj igri znanja nije znala da se sastav Spice Girls proslavio debitantskim hitom Wannabe. Ustvrdila je i da je Aramis točan odgovor na posljednje pitanje u filmu Tri mušketira umjesto u Milijunašu s ulice, Oscarom nagrađenom ostvarenju Britanca Dannyja Boylea. Usto, odgovorila je i da je Djevojku s bisernom ogrlicom naslikao van Dyck umjesto Jan Vermeer.

U večerašnjem kvizu briljantni lovci jedino su u duelu s Jelenom ponudili netočan odgovor. Mladen je rekao da je Steve Jobs s Paulom Allenom osnovao više od bilijun dolara vrijednu kompaniju, no to je učinio Bill Gates. Naposljetku, natjecateljica je pobijedila, početnu prednost smanjivši za samo dvije sekunde. 

- I jedni i drugi ste petljali, ali evo, moji dečki su možda malo više petljali, a imali ste dobru prednost i iskoristili ste sve, osvrnula se Morana na igru tijekom koje je Jelena zabunom odgovorila i na pitanje upućeno lovcima. Mladen je stoga šaljivo dodao da ta njezina gesta zaslužuje nagradu za fair play jer je, vidjevši da im ne ide, ponudila točan odgovor. Zatim joj je i zahvalio na tome. 

- Nismo bili dobri. Ne treba lagati, ne treba komplicirati. Nismo bili dobri i preuzimamo odgovornost, a Jeleni čestitke, rekao je Dean. Naime, uz jedan netočan odgovor lovcima je oduzimalo vrijeme razmišljanje nakon svakog postavljenog pitanja. 
Na početku predstavljanja natjecateljice koja se bavi uredskim poslom, Joško je istaknuo kako je čuo da joj je želja osmisliti vlastiti kviz. Zanimalo ga je potom bi li novac, ako ga osvoji, usmjerila u realizaciju te ideje. 

Rekavši da "zna nešto o tome iz prve ruke", bio je voljan i savjetovati je o obveznom izostanku štedljivosti na ljudima koje bi angažirala za izradu vizuala i dizajna te, među ostalim, i o izdvajanju većeg novčanog iznosa namijenjenog programerima. Jelena je pokazala znanje, dobila je i vrijedan naputak, a osvojeni iznos možda joj bude početni vjetar u leđa da jednoga dana i ostvari taj san. 

Jeleninom nastupu prethodio je onaj Marka Smiljića. Na kraju prošle emisije knjižničar koji radi u struci i Moranin "kvizni" suigrač odabrao je igru protiv četiri lovca za 15.000 eura i 15 sekundi prednosti. Ipak, samo nekoliko krivih odgovora bilo je dovoljno za pobjedu brzih, nepogrešivih i prema Joškovim riječima "nabrijanih" lovaca. Moranina izjava: "Nijanse su falile!" svjedoči koliko je i sam natjecatelj bio sjajan. 

Foto: HRT
Superpotjera

Bjelovarčanin sa zagrebačkom adresom, po struci kemijski inženjer Dominik Varga pokušao se okušati protiv troje lovaca. Borio se za 7500 eura imavši 12 sekundi prednosti. Duel je započeo netočnim odgovorom i sa svakim idućim topila se prednost pred lovcima koji su nastavili dominaciju i ubrzo završili igru u svoju korist. Krešo je ustvrdio da pitanja nisu bila lagana no i da se igrač Dominikova kalibra s time lako trebao uhvatiti u koštac. Premda je, istaknuo je Sven, natjecatelj munjevito prošao cash builder, vjerojatno je na ishod utjecalo okruženje, publika, ali i pritisak.  

Brzopoteznu igru znanja protiv četvero lovaca za 12.000 eura i uz 14 sekundi prednosti odabrao je apsolvent farmacije Ivan Livančić. Ni Ivan, organizator kvizova, nije imao priliku svladati lovce. Bilo je razmišljanja, pitanja na koja nije ponudio odgovore i pitanja na koja je nudio one netočne, a tim protivnika bio je jednostavno fantastičan.

Tomislav Klemić, student pete godine FOI-ja i prije dobivenih ponuda odlučio je ući u borbu protiv cijeloga supertima, a eventualno osvojen novac utrošiti na kupnju automobila zbog učestalih putovanja iz mjesta stanovanja u Zagreb gdje je zaposlen kao Junior Software Developer. Zaigrao je za 30.000 eura, uz osam sekundi prednosti.

- Šteta! Nismo se zapravo stigli ni oznojiti ovaj put. Ušli ste u lošu seriju i jednostavno niste se nikada ni vratili, rekla je Morana ubrzo poraženom Tomislavu. 

VIDEO: Hana Rodić o operacijama: 'U sebe sam uložila 12 tisuća eura, ponovno ću raditi samo grudi' 

 

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.