Jedan od osam polufinalista showa "Celebrity Masterchef" Nove TV, Luka Nižetić podijelio je s nama svoja kulinarska iskustva u showu, glazbene planove, reakcije gostiju njegova restorana Fabrika na Visu...Luka često kuha kod kuće i kaže da je jedina razlika kod kuhanja doma i onog u Masterchefu u tome što kod kuće nema vremensko ograničenje niti iznenađenja u smislu da mu susjed bane u kuhinju s ljubičastom brokulom, kako to često čini žiri ovog showa. Jednu epizodu showa volio bi zaboraviti.
Uništio jadnu srdelu
– Moram priznati da sam uništio jadnu srdelu.Tako je bila lijepa i svježa, a ja umjesto da napravim fini brujet koji mi odlično ide, napravim pržene srdele. Spasio me čips od krumpira i cikle – prisjetio se splitski pjevač. Tijekom natjecanja dosta je naučio i od ostalih kandidata, a tortu od limete i avokada koju je pripremala Nada Rocco spremio je za Uskrs svojim ukućanima.
– Članovi obitelji lizali su prste kad su pojeli tortu. Fascinira me koncept sirove hrane i kad pogledate kakvom energijom Nada pršti i kako dobro izgleda, poželite hranu nikad više termički ne obraditi – kaže Luka. Nakon što "Celebrity Masterchef" završi, Luka se neće oprostiti od kuhače, štoviše, ovo će ljeto, kad ne bude imao koncerte, kuhati u svom restoranu Fabrika na Visu, koji opisuje kao fun, food and wine bar. Salsa koja se kuha po šest sati, odlični burito od kozica, marinirani i slani inćuni samo su dio ponude Fabrike, a od ovog ljeta Luka unosi i novitete na meni.
– Ovu sezonu malo sam pojačao listu jela na kojoj će se naći i domaći ravioli s ovčjom skutom, burger od tune, humus od kozica... – kaže pjevač. Gibonni je stalan gost njegova restorana, ali dolaze i drugi poznati.
– Gibonniju se najviše svidio burito od kozica, a Janica Kostelić je obećala da dolazi i ovu sezonu, što me veseli – zadovoljno će Luka. Otkrio nam je i kojemu bi glazbenom idolu volio kuhati: – Alanis Morissette bih napravio tortu od avokada i limete jer, koliko sam upoznat, ona jede sirovo poput Nade Rocco. Poput Luke, i njegova je sestra Petra vrsna kuharica, odlično barata začinima, a oboje su ljubav prema kuhanju naslijedili od mame Tamare. Gledajući mamu kako odlično radi tijesta, Luka je usavršio i svoje tijesto za pizzu, koja mu je uvijek as u rukavu kada želi zadiviti djevojke. Glazbeniku su omiljena jela ona njegovih baka.
– Moje omiljeno jelo su njoki moje bake Vjeročke i karamelizirani sir bake Ružice, a to nažalost ne mogu uvijek imati. Možda i bolje, jer imao bih barem pet kila više. U mom hladnjaku pak uvijek mora biti jaja, i to onih pravih domaćih – priča Luka. Kuhanje ga nije udaljilo od glazbe i ovaj je tjedan snimio i spot za novu pjesmu.
Nova pjesma u reggae stilu
– Novi singl zove se "Upomoć". Riječ je o pravoj ljetnoj, mogli bismo reći 'leđero' pjesmi, šaljivog teksta i pamtljive melodije koju potpisuje Predrag Martinjak. Ujedno će ovo biti prva reggae stvar u mojoj karijeri, vrlo opuštena, rasterećena stvar i nadam se da će što prije doći do publike – opisuje Luka svoj novi hit i najavljuje skori odlazak u Armeniju.
– Od 23. do 25. 5. održava se festival u sklopu proslave Dana Europe, u njihovu glavnom gradu Erevanu. Kako je Hrvatska posljednja ušla u EU, htjeli su da netko iz Hrvatske bude završni gost. Preslušavajući radove velikog broja domaćih glazbenika, odabir je pao na mene, što me je zaista razveselilo a i velika mi je čast.
Kako on može biti pjevač; pa on nema ni glasa ni sluha. Onaj drugi Nižetić ima to i još je k tome zgodan.