ugostiteljske vode

Luka Nižetić o gastro oazi: 'Rađa je bio oduševljen našim pašta fažolom, a Janica Kostelić burgerima'

Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Promo
23.08.2020.
u 09:00
Ljetni nastupi su zbog pandemije prebačeni na sljedeću godinu, pa se Luka u potpunosti posvetio svojoj drugoj ljubavi - gastronomiji i svom restoranu Fabrika na Visu.
Pogledaj originalni članak

Već godinama splitskom pjevaču Luki Nižetiću ljetna baza je otok Vis odakle putuje na ljetne gaže, ali ove godine taj ljetni scenarij je bio nešto drukčiji zbog koronavirusa. Ljetni nastupi su zbog pandemije prebačeni na sljedeću godinu, pa se Luka u potpunosti posvetio svojoj drugoj ljubavi - gastronomiji i svom restoranu Fabrika na Visu

Foto: Instagram/Luka Nižetić
Luka Nižetić
Foto: Promo
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Screenshot
Luka Nižetić
Foto: Promo
Luka Nižetić

- Tinjala je nada da će se tijekom ljeta uspjeti održati neki liveovi, no već u petom mjesecu, kada su krenuli pozivi, shvatio sam da ovo ljeto neće biti glazbeno radno. Kako sam po prirodi optimist, sebi sam rekao: OK pomiri se s ovom godinom takvom kakva je, nemoj si postavljati velike planove, živi iz dana u dan jer svemu dođe kraj pa tako će i ovom suludom SF scenariju. Velike nade svi polažemo u 2021. godinu, vidjet ćemo što nam ona donosi, nadam se da od ove ne može biti gora - optimistično nam kaže Luka.

Iako se već dulje vrijeme nije družio s publikom na koncertima, to ne znači da je glazbu zapostavio i u radijskom eteru još uvijek je aktualan njegov hit "AE", a ima Luka još poslastica u planu. - Još uvijek se pjesma "AE" naveliko vrti u eteru domaćih radiopostaja, već je dva puta ušla u konkurenciju za Cesaricu, hit godine, a i na YouTubeu bliži se prvom milijunu. Krajem rujna izlazimo s novim singlom, a u planu je i odlazak po prvi put na Zagrebački festival tako da radimo i planiramo kao kako bismo i inače i da nije pandemije. Oko sebe imam već provjereni autorski tim, Branimira Mihaljevića i njegova oca Marija, koji stoje iza mojih posljednjih uspješnica i s kojima već naveliko radim na pjesmama koje će se naći na mom sljedećem studijskom albumu - otkriva nam pjevač. Ni tijekom karantene Luka nije ljenčario i dan mu je bio ispunjen aktivnostima.

Foto: Promo

- Dan mi je bio ispunjen šetnjom s Chakom, outdoor vježbanjem, kuhanjem, sviranjem, gledanjem filmova, a iskoristio sam i vrijeme za učenje talijanskog jezika. Bila je to rutina koja me "spašavala" od novonastale nenormalne situacije. Nažalost u glazbenom segmentu, barem što se tiče koncertnih aktivnosti, sve je stalo i s time se još uvijek pokušavam nositi. Kompenzacija mi je studijski rad gdje sam u svibnju objavio pjesmu "AE" koja se pokazala nasljednicom moje prošlogodišnje uspješnice "Ludilo brale" - kaže nam i dodaje kako mu je tijekom ovog perioda pandemije najstresnije bilo to što se borimo protiv nevidljivog neprijatelja, što je sve puno nejasnoća i što mu je onemogućeno da realizira svoj rad.

- Prisilno zatvaranje koncertnih nastupa donosi frustraciju pogotovo što još uvijek nam nitko ne može sa sigurnošću reći do kada će sve to trajati. Sama neizvjesnost je najgora. Iskreno, ni mjere stožera nisu puno pomogle da se osjećamo sigurnima, očigledno je da nisu jednake za sve. Stekao sam dojam kao da se postavljaju kako određenoj strukturi ljudi odgovara. Još uvijek je prisutan i strah da se moji najbliži ne razbole te da neću imati mogućnosti biti uz njih. Ova distanca je u svakom pogledu prokleta i podsvjesno nas otuđuje pa se uhvatim kako se na ulici nesvjesno mičem od ljudi - osvrće se Luka na cijelu situaciju s pandemijom i dodaje da mu nadu ulijeva činjenica da bi se cjepivo ili neki lijek mogao otkriti u što kraćem roku i dodaje kako bi osobi koja otkrije lijek ili cjepivo trebalo dati Nobelovu nagradu kako za znanost tako i za humanost. Nova pravila u ovoj situaciji odnose se i na ugostitelje pa je tako Luka i u svojoj Fabrici mora sve prilagoditi novim pravilima.

- Krenuli smo mjesec dana kasnije, smanjili broj stolova, stavili dvokratno vrijeme što je i tražilo manji broj zaposlenih i, s današnjeg gledišta, strategija nam se za sada pokazala uspješnom. Ima tu niz faktora na koje jednostavno ne možemo utjecati, no otok Vis koji volim zvati otokom sreće pa tako i mjesto Komiža su izgleda postali privlačna destinacija u ovoj pandemiji. Turista je sa svih strana, koliko čujem traži se krevet više i svaki dan smo puni, a zaraženih, bar koliko je meni poznato, nismo imali. Već sad mogu reći da smo zadovoljni brojkama, no svjestan sam da tako nije bilo svima i da je moglo biti sasvim druga priča - kaže nam Luka u čiji restoran rado svraćaju i brojna poznata imena i njegovi prijatelji, a prišapnuo nam je što najviše vole s njegova menija na kojem se ove godine našao i jedan novitet - brownie sa sladoledom i kokicama i postao je odmah hit.

- Puno je tu mojih dragih prijatelja i kolega koji svrate do restorana. Svake godine mi dođu Dino i Viktorija Rađa, Larisa Lipovac sa svojim društvom, Maksim Mrvica, Goran i Nives Ivanišević, kao i Janica Kostelić. Puno držim do mišljenja prijatelja jer znam da će biti iskreni i reći mi što im se sviđa više, a što manje. Dino Rađa je npr. ovog ljeta bio oduševljen pašta fažolom, Janica obožava burgere, a Maksim bruskete s kozicama. Goran Ivanišević i Nives svaki dan su dolazili na doručak gdje su kajgana i domaća granola s grčkim jogurtom i voćem bili njihovi favoriti. Zadovoljstvo je svakom ugostitelju, pa tako i meni, vidjeti kako njegovi gosti uživaju i daju kompliment na hranu, a još ako se zbog nje i vraćaju samo potvrđuje da ono što radimo, valjda radimo dobro - zaključuje pjevač.

Foto: Promo

Foto: Promo

Foto: Promo

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

SO
sohnahoakasaa
16:13 24.08.2020.

Di ti je slavko, pere suđe ili...? Kaj se tiče kiklopa niš posebno, kiklopsrbović je svejed .

DU
Deleted user
09:51 23.08.2020.

Lip si Luka....kako ti se zove cura?

Još iz rubrike Showbiz