TEŠKO JE

Marijana Mikulić: Srce napukne svaki put kad vidim koliko se ne uklapa u grupi vršnjaka

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Zagreb: Glumica Marijana Mikulić
Foto: Instagram
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Zagreb: Glumica Marijana Mikulić
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Zagreb: Glumica Marijana Mikulić
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram
28.07.2024.
u 09:00
Glumica na Instagramu često dijeli situacije s kojima se suočava otkako joj je najmlađem sinu Jakovu dijagnosticiran poremećaj iz spektra autizma
Pogledaj originalni članak

Glumica Marijana Mikulić vratila se s mora i na Instagramu je objavila kako je bilo na odmoru s najmlađim sinom Jakovom kojem je dijagnosticiran poremećaj iz spektra autizma, a Marijana često govori o tome što prolaze kako bi njihovu sinu bilo lakše te kako on napreduje.  Sada je ispričala kako se Jakov snašao u društvu svojih vršnjaka i koliko je to bilo izazovno. 

- Zagrebački asfalt. Bilo je lipo na jugu.  Ali izazovno, ponajprije za moje srce. Naš svemirko je bio sretan i mi zajedno s njim. Ali tek kada ga se vidi u grupi vršnjaka i kada vidim koliko se ne uklapa. Srce napukne svaki put. Četvero njegovih rođaka u dobi cca 4-6 godina igraju se dok on promatra ili hoda okolo sam. Jer ne zna kako se igrati s djecom. Sve što drugi uče spontano mi njemu moramo pokazati, intervenirati, i onda ide malo, par minuta. - ispričala je na početku Marijana. U nastavku je napisala kako se nosi s takvom situacijom.

 

 

VEZANI ČLANCI

 

- Ali djeca kao djeca, iz jedne u drugu igru. Dok ih pokušava zaustaviti u trampolinu, da ne idu van, da se igraju zajedno tu gdje on ne treba našu intervenciju, oni žele dalje, nešto drugo.. A on opet odluta.. I teško je govoriti ljudima - reci svom djetetu da… nešto, nemam pojma. A rijetki misle o tome, rijetki sami kažu nešto svojoj djeci, i ukažu da je Jaki drugačiji, da treba poticaj i podršku.. I nekako mi srcu bude najlakše kad smo sami. A opet isto tako teško jer znam - njemu trebaju djeca i svaki dan novi izazov, za njega i za nas. Lijepa su ta druženja, i tužna, i bolna.. Ali sam opet beskrajno zahvalna. Na svakom danu, svakom napretku, na svakoj njegovoj riječi i pogledu.. i na snazi koju nam dragi Bog daje - napisala je Marijana. U komentarima su joj se javili pratitelji sa sličnom situacijom. 

- Podrška draga Marijana, baš tako roditelji bi trebali intervenirati i reći djeci da se igraju nešto gdje i Jaki može sudjelovati. Moja kćer je imala tu sreću da je naša bliža rodbina upozoravala djecu da se igraju nešto što može i ona i danas je stanje tako da je počela sudjelovati u aktivnostima koje su prije bile nezamislive da ona može to odraditi.Tako da znam kako vršnjaci utječu na napredak naše djece. Koliko sam se pronašla u ovome. Imam i ja jednu posebnu djevojčicu zlata vrijednu. Sve je više tih napuknutih srca. Isto nam je puno zagrljaja zajednički Vam šaljemo ja i moj Noa - poručili su joj. 

VIDEO: Oženio se Matija Cvek: Zasjao u ružičastom odijelu

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

DU
Deleted user
08:36 29.07.2024.

draga moja, na kraju cemo vidjeti tko ce bolje proci u ovom ludom svijetu. ne zaboravi to ikada!

MR
mira.radic.90
13:15 28.07.2024.

Drugačiji je, pa što? Nemojte ga uspoređivati s drugom djecom, on je osoba za sebe,A što je to "normalno"?

HR
hrza
11:57 28.07.2024.

Vi imate andjela u kući. Volite ga kao i do sada i njegov život će biti i bogatiji i sadržajniji nego njegovih vršnjaka. Sada vam je malo teže ali to će vam se vratiti stostruko. Koliko vi njega volite on će vas sto puta više.