VEČERA ZA 5 NA SELU

Matija osvojio 39 bodova: 'Umak u glavnom bio je nedorečen'

Foto: RTL
Večera za 5 na selu
Foto: RTL
Večera za 5 na selu
Foto: RTL
Večera za 5 na selu
Foto: RTL
Večera za 5 na selu
Foto: RTL
Večera za 5 na selu
Foto: RTL
Večera za 5 na selu
17.11.2022.
u 21:37
Matija je jela sa svog jelovnika maštovito nazvao - predjelo Zlato iz Kupe, glavno jelo Pun džep te desert Ljubičasta čarolija
Pogledaj originalni članak

U epizodi 'Večere za 5 na selu' u četvrtak kuhao je tehničar za telekomunikacije Matija iz mjesta Polane kraj Delnica.

Na Matijinom jelovniku našli su se sastojci poput pastrve maslaca, teletine, špeka, vrganja, ali i puding od vanilije. Tomislav je odmah kazao kako mu se s popisa najviše sviđa pastrva, dok je Petra komentirala da joj nedostaje na spisku malo povrća.

Matija je jela sa svog jelovnika maštovito nazvao - predjelo Zlato iz Kupe, glavno jelo Pun džep te desert Ljubičasta čarolija. 

Nakon dočeka domaćin je gostima servirao paštetu od dimljene pastrve.

- Nije bila loša pašteta - rekao je Tomislav, dok je Matija otkrio da je uz pastrvu stavio još jednu morsku ribu

- Stavio sam nekoliko inćuna - otkrio im je Matija, a gosti su komentirali da im je ukusna pašteta, da nisu ni osjetili morsku ribu te da je pastrva prevladala. Glavno jelo naziva Pun džep oduševio je goste.

- Punio sam meso s goranskim nadjevom i umakom od vrganja, a za Antonelu posebno s umakom od šampinjona - otkrio je Matija, a  Antonela je bila oduševljena jer je zapamtio da ne jede vrganje.

- Glavno jelo je bilo super okusa. U vrganjima se malo previše osjetilo crveno vino pa mi je vrganj izgubio onaj svoj okus - rekla je Petra, a s njom se složio i Ivica dok je Tomislav čak tražio još jedan tanjur.
Završno jelo bilo je desert – kolač od domaćih goranskih šljiva koje je kuhao sa čokoladom, a između je bio puding od vanilije.

- Bez primjedbi - rekao je oduševljeno Ivica na Matijin desert.

- Nije mi se svidjela kombinacija čokolade i šljiva - komentirala je Petra. Uslijedilo je ocjenjivanje, a Matija je dobio tri desetke i jednu devetku. Devet je dobio od Ivice jer je rekao da u glavnom jelu umak nije bio dorečen. Matija je tako osvojio 39 bodova kao i Petra. 

VIDEO: Dramatične scene iz centra Zagreba sa snimanja filma 'Canary Black' 

 

POŠTIVANJE KANONSKIH PROPISA

Zbog sumnji na zlostavljanje udaljen popularni franjevac sa Svetog Duha

Poštivajući interes javnosti, provincija poziva medije da se prilikom izvještavanja o ovom događaju suzdrže od otkrivanja detalja mogućeg kaznenog djela kako bi poštivali sve zakonske odredbe i zaštitili sve dionike te civilnim vlastima omogućili provedbu sveobuhvatne istrage u čemu će imati punu podršku i suradnju cijele Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca“, piše u priopćenju

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

PA
pax5
23:03 17.11.2022.

Kada nikome ne daš 10 onda si kalkulant...ovaj starček sigurno je..