BIVŠA PRVA DAMA

Melanija Trump tražila je 250 tisuća dolara od CNN-a za intervju, odbili su to

Foto: REUTERS
Melania Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
Muhamed VI., Melania Trump i Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
Melania Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
Melania Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
Melania Trump
Foto: Reuters/Pixsell
Melania Trump
Foto: Reuters/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell
06.10.2024.
u 22:20
Kako piše CNN od Skyhorse Publishing dobili su e-mail u kojem je bio dokument s oznakom "Ugovor o povjerljivosti i tajnosti podataka" u kojem su navedeni strogi uvjeti za intervju i korištenje materijala iz knjige pod naslovom "Melania", koja bi trebala biti objavljena 8. listopada
Pogledaj originalni članak

Prije gotovo dva mjeseca CNN je kontaktirao izdavača knjiga Melanije Trump kako bi zatražio intervju s bivšom prvom damom uoči objave njezinih memoara. Kako piše CNN, s izdavačem su izmijenili nekoliko e-mailova oko dogovora za intervju, a onda su prošli tjedan od izdavača dobili neobičan zahtjev: intervju bi koštao 250.000 dolara.

Kako piše CNN od Skyhorse Publishing dobili su e-mail u kojem je bio dokument s oznakom "Ugovor o povjerljivosti i tajnosti podataka" u kojem su navedeni strogi uvjeti za intervju i korištenje materijala iz knjige pod naslovom "Melania", koja bi trebala biti objavljena 8. listopada. U ugovoru je napisano da će "CNN platiti licencnu naknadu od dvjesto pedeset tisuća dolara". CNN nije potpisao sporazum, a nekoliko dana kasnije, nakon što je novinar CNN-a upitao Skyhorse Publishing zašto su tražili naknadu za intervju, izdavač je rekao da je zahtjev za cijenu intervjua poslao greškom.

VEZANI ČLANCI

- Ni Melania ni itko iz njezinog tima nije znao ništa o sporazumu o tajnosti podataka, a dokument koji je poslan odražava internu pogrešnu komunikaciju", rekao je Tony Lyons, predsjednik i izdavač Skyhorsea, za CNN u izjavi. Da je CNN potpisa ugovor, u normalnom tijeku poslovanja, obratili bismo se Melanijinom timu da raspravimo pojedinosti intervjua -  izjavio je za CNN Tony Lyons iz Skyhorse Publishinga.

Svaki zaposlenik CNN-a koji bi radio na intervjuu trebao bi potpisati spomenuti sporazum o tajnosti podataka, stoji u ugovoru, a svako kršenje sporazuma o tajnosti podataka bi Melaniji i/ili njezinom izdavaču dalo pravo na odštetu od 100.000 dolara, prema dokumentu. U ugovoru je posebno navedeno da bi se plaćao intervju s medijskom kućom CNN te licencirane fotografije i ulomci iz knjige. Čak i ako je ugovor poslan kao "interna pogrešna komunikacija", riječ je o neobičnom zahtjevu izdavača osobe tako visokog profila. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.