VEČERNJAKOVA RUŽA

Mirna Mihelčić: 'Svaka me uloga na svoj način dovela do toga gdje sam danas'

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Zagreb: Glumica Mirna Mihelčić
Foto: Luka Dubroja
Foto: Mario Gregov
Foto: Mario Gregov
Foto: Luka Dubroja
Foto: Luka Dubroja
Foto: Nova TV
Foto: Nova TV
15.02.2023.
u 07:00
Mladu glumicu možemo svakodnevno gledati u ulozi Matije Macan u seriji Kumovi na Novoj TV, a ova joj je uloga donijela i nominaciju ua Večeranjkovu ružu u kategoriji novo lice godine.
Pogledaj originalni članak

Glumicu Mirnu Mihelčić odnedavno ponovno možemo gledati u ulozi ekonomistice Matije Macan u seriji "Kumovi' Nove TV. U drugoj sezoni Matija je trudna, a zavrzlame se u toj poznatoj televizijskoj obitelji nastavljaju. Ta Mirnina uloga izuzetno se svidjela gledateljima, a zbog predanog rada i truda Mirna je nominirana za najprestižniju medijsku nagradu Večernjakovu ružu u kategoriji novo lice godine. Mlada Šibenčanka svoj je glumački put izgradila na studiju glume na Umjetničkoj akademiji u Splitu, a za njezinu ljubav prema glumi zaslužna je mama koja je prepoznala talent svoje kćeri. Mirna nam je u intervjuu otkrila da joj je izuzetna čast što je nominirana u toj kategoriji. Kazala je i da se s likom Matije Macan brzo povezala, no da ne može naći neke karakterne sličnosti između lika koji igra i sebe privatno.

Nominirani ste za najprestižniju medijsku nagradu Večernjakovu ružu u kategoriji novo lice godine, je li vas nominacija iznenadila? Kako ste reagirali kada ste čuli za nju?

Naravno da me iznenadila. Mislila sam da su sve dodjele nagrada za prošlu godinu prošle, ali evo prevarila sam se. Kada mi se kolegica s Nove TV javila i čestitala mi na nominaciji, za koju dotad nisam znala, mislila sam da se ona nešto zabunila. (smijeh)

Komu ste prvom javili za nominaciju?

Mami i bratu u obiteljsku grupu i najbližim prijateljima.

Konkurencija u kategoriji su vam novinarka Lucija Judnić, glazbenik Hiljson Mandela, novinar Marko Percan i glazbenik Fran Vasilić. Što mislite o ostalim nominiranima u vašoj kategoriji i koga smatrate najvećom konkurencijom?

Hiljsona Mandelu pratim već nekoliko godina i odlazim na njegove koncerte, tako da mi je iznimna čast biti u konkurenciji s nekim čiji rad cijenim i pratim. Bila sam oduševljena kad sam vidjela njegovo i moje ime jedno kraj drugoga. Naravno, i ostali kandidati su izvrsni u onome što rade i baš sam počašćena i sretna što sam među njima.

Nominaciju ste zaslužili zahvaljujući ulozi Matije Macan u seriji "Kumovi". Mlada ekonomistica bori se s uspjehom u poslu, ali i ljubavnim jadima. Je li vam bilo teško uživjeti se u ulogu?

Ništa mi vezano za Matiju nije bilo teško. Vrlo lako sam se povezala s likom i uživjela u ulogu. Nekad mi je možda bilo malo teže opravdati neke njezine ljubavne odluke.

Foto: Nova TV

Kako biste opisali lik koji glumite? Ima li neke karakterne sličnosti s vama?

Matija je jako pristojna i poslušna djevojka. Ja, za razliku od nje, ne trpim baš da me se diskriminira na bilo kakav način, a njoj se to često događa u patrijarhalno orijentiranoj obitelji. Ona se s time šutke nosi i dosta trpi, po čemu se dosta razlikuje od mene.

U proteklih nekoliko godina utjelovili ste mnoge likove. Jedan od njih je i lik Maruše u seriji "Mrkomir prvi" koja se drugom sezonom vratila na male ekrane. Koja vam je uloga draža, Matije ili Maruše?

Nemoguće mi je odabrati između te dvije uloge. Svaka je drukčija i svaka me na svoj način dovela tu gdje sam sada.

Uz sve poslovne angažmane, pronalazite li slobodnog vremena?

Kad je lijepo vrijeme volim biti u prirodi, ići na izlete i družiti se s prijateljima, ali slobodno vrijeme ipak najčešće provodim kod kuće uz neki film ili seriju i hranu.

Poznato je i da ste zaljubljenica u ples. Je li to na neki način vaš ispušni ventil?

Ples mi je godinama bio terapija i ispušni ventil. Uz njega sam odrasla i zahvaljujući njemu danas sam glumica. Ne bavim se već nekoliko godina plesom, ali će mi uvijek biti velika ljubav. Možda mu se jednog dana i vratim.

Osvojite li nagradu, kamo ćete je staviti?

Još nisam svjesna ni da sam nominirana, a kamoli da razmišljam da ću išta osvojiti. Ako ipak osvojim Ružu, vjerojatno ću je odnijeti mami u Šibenik da nju uveseljava svaki dan.

Dodjela će biti 24. ožujka u HNK u Zagrebu. Hoćete li doći na nju i tko će vam biti pratnja?

Naravno da ću doći, no o pratnji još nisam razmišljala.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

PO
poluvodič
08:03 15.02.2023.

Dobra