rastužili mnoge

Modni brend koji je obilježio Vlašku, Zagreb i dotakao tisuće ljudi gasi se nakon 30 godina: 'Hvala vam na svemu'

Foto: tomislav miletić/pixsell
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Zagreb: U studiju Anton Marti HRT-a održana 83. Zlatna igla
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Zagreb: U studiju Anton Marti HRT-a održana 83. Zlatna igla
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Fashion Week Zagreb powered by Afrodita, revija Stolnik
31.12.2021.
u 14:15
- Zahvaljujemo na povjerenju našim klijenticama, poslovnim partnerima i svima koji su s nama sudjelovali u ovom uzbudljivom putovanju. S najbolji željama za za dolazeću, ali i sve naredne godine, Vaš Stolnik - stoji u objavi na njihovom Facebooku.
Pogledaj originalni članak

Stolnik, jedan od najstarijih modnih brendova na hrvatskoj modnoj sceni, zadnji dan 2021. godine objavio je da prestaje s radom.

- Nakon trideset godina kreativnog druženja, obavještavamo vas da moda STOLNIK 31.12.2021. prestaje sa poslovanjem. Zahvaljujemo na povjerenju našim klijenticama, poslovnim partnerima i svima koji su s nama sudjelovali u ovom uzbudljivom putovanju. S najbolji željama za za dolazeću, ali i sve naredne godine, Vaš Stolnik - stoji u objavi na njihovom Facebooku. 

Inače, Stolnik je jedan od najstarijih zagrebačkih butika koji se nalazio u Vlaškoj 58. Bio je u vlasništvu obitelji Stolnik, oca Kreše i majke Marije, a njihov sin Nikola emotivnom objavom otkrio je po čemu će pamtiti mali zagrebački obrt koji je preživio brojne izazove. 

- 30 godina povijesti jednog obrta koji je obilježio Vlašku, Zagreb i dotakao tisuće ljudi. Nebrojeno puno uspomena uz dućan, radionu, proslave godišnjica otvaranja dućana, 30 godina svakog mjeseca kada starci odlaze u Italiju po materijale i vraćaju se s robom koju vrijedne radnice pretvaraju u najfinije haljine i bluze. 15 godina ustajanja prije 7, odlaska na posao i vraćanje "na Dnevnik". Sjećanja na svaku od revija gdje su nas starci prvo morali vući da posjećujemo, a nakon par godina ponosno smo gledali njihove kreacije na modnim pistama i navijali kao kad bi reprezentacija izašla na nogometni teren. Nikad ljepši trenuci nego kad smo stasali pa istim putem kada mama ide pješke na svoj posao, ja na svoj. Stresovi, strahovi, male pobjede i tako iz tjedna u tjedan 30 godina sa osmjehom na licu jer smo znali da u Vlaškoj 58 uvijek netko sjedi za kasom i da, kada prođem tramvajem, ću kroz izlog vidjeti mamu ili tatu kako vrijedno rade. Krešo i Marija hvala vam, svaka vam čast i kapa do poda. Našu zahvalu ćete imati zauvijek - napisao je sin Nikola na svom Facebooku. 

Tijekom tri desetljeća rada kreacije koje su proizašle iz njihove tvornice potpisivali su razni dizajneri. Jedna od njih je i Lidija Skočibušić koja je ljetos odlučila pokrenuti svoj vlastiti modni brend. Inače, Stolnik je svoje kreacije često predstavljao na zagrebačkim tjednima mode, ali i na obrtničkoj modnoj reviji -  Zlatnoj igli.

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Zagreb: U studiju Anton Marti HRT-a održana 83. Zlatna igla
Vijest o prestanku rada domaćeg brenda rastužila je ljubitelje Stolnikovih kreacija. "Žao mi je to čuti! Nadam se da ćete poput feniksa uskrsnuti i nakon nekog vremena vratiti se, možda pod nekim novim imenom", poručila je jedan od zadovoljnih klijentica. "Baš mi je žao to čuti, kupovale smo i nosile te divne bezvremenske komade odjeće. Još danas ih nosim i osjećam se u njima zaista posebno. Ušli ste u povijest hrvatske mode", nadovezala se druga. "Žao mi je da nema nikog tko bi održao Vašu tvrtku. Želim Vam sve najbolje u Novoj 2022 godini.​​​", poručila im je treća. "Hvala na svim divnim kreacijama koje su popratile i uljepšale naše posebne trenutke", "Ostaju nam vaše haljine za uspomenu", nizali su se komentari. 

VIDEO Pogledajte najbolje trenutke s dodjele Večernjakove ruže

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DI
Diesel
16:24 31.12.2021.

Mozda opet u neko drugo bolje vrijeme?