VEČERNJAKOVA RUŽA

Mojmira Pastorčić: 'U proljeće ćemo Direkt osvježiti vizualno i sadržajno'

Foto: RTL
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
Foto: RTL
Foto: RTL/Screenshot
Foto: Screenshot RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
04.02.2022.
u 07:00
RTL Direkt ponovno je nominiran za Večernjakovu ružu u kategoriji TV emisije godine.
Pogledaj originalni članak

RTL-ova večernja informativna emisija "RTL Direkt" nominirana je za Večernjakovu ružu u kategoriji TV emisija godine. Uspješni format emitira se već gotovo sedam godina, a u tom vremenu obrađene su mnoge teme. Emisija je iznenadila svojom prilagodbom pandemijskim uvjetima jer je jedno vrijeme bila vođena i od kuće. Nedavno su najavljene nove promjene prema kojima bi urednik i voditelj Zoran Šprajc trebao raditi novi projekt. "RTL Direkt" tako bi preuzela urednica i voditeljica Mojmira Pastorčić, s kojom smo razgovarali o promjenama, ali i tome je li očekivala nominaciju te koga smatra najvećom konkurencijom u kategoriji.

Jeste li se nadali nominaciji za TV emisiju godine?

Nisam se nadala (smijeh), ne znam je li se u sedam godina "Direkta" dogodilo da nismo bili nominirani, ali uvijek se tome veselim kao da nam je prva nominacija. Ponosim se što radim emisiju koju su ljudi kao Miroslav Lilić, Ksenija Urličić, Vojo Šiljak i Matanić svrstali među najbolje emisije na televiziji danas. I kad god smo dobili Ružu, i za emisiju i Šprajc tri puta i ja prošle godine, bio nam je veliki kompliment da su nas gledatelji odabrali svojim glasovima, da im je bilo važno da pošalju taj SMS ili čak izrežu kupon. Sjećam se kad sam imala 13-14 godina i čekala petak i Ekran te vjerno rezala kupone da bih glasala za Danijelu Trbović. To mi je bila najvažnija stvar.

Kako ste reagirali kada ste saznali da ste nominirani?

"Mooolim?", sretna sam da smo nominirani, znači da smo 2021., ponovno izazovne godine, dobro radili emisiju.

Kome ste prvom javili za nominaciju?

Prvo sam na nominaciji čestitala Tinu Kovačiću. Oduševljena sam da je nominiran za TV lice godine. Jedinstven je TV autor, zanimljiv i duhovit, i mislim da je dobra poruka da lice godine ne mora biti voditelj iz studija, nego da to mogu biti i novinari. Među njima i Danka Derifaj. Njoj sam drugoj čestitala. Ali u toj je kategoriji konkurencija žestoka. Nominiran je i Robert Knjaz, Bog televizije u Hrvatskoj.

Foto: RTL
Tko vam je prvi čestitao?

Taman smo sjedili na kolegiju kad smo doznali, pa smo svi čestitali jedni drugima. To je priznanje cijelom timu - producentici, novinarima, Zoranu Šprajcu, Ivanu Skorinu i meni.

Za TV emisiju godine nominirani su i "Doba uskoka", "MasterChef", "Potjera" i "Potraga", koga smatrate najvećim konkurentom u kategoriji?

Sretna sam da je uz nas nominirana i RTL-ova "Potraga" jer mislim da donosi odlične priče. Marijana Čikić je prva otkrila tko je misteriozna žena s Krka i kakvu ludu životnu priču ima. I to u trenutku kad ju je tražila doslovno cijela Hrvatska. Da ne govorim o novinarskim čudima Danke Derifaj, rijetko sam kod koga u životu vidjela strast kakvu ona ima. Tu je i nevjerojatna Silvana Menđušić, Dario Todorović je jedan od najboljih TV autora u Hrvatskoj, a radio je godinama u "Direktu". Ne znam koja redakcija ima tako dobre novinare kao "Potraga", i još Josipa Antolića za urednika. Tako da mislim da su nam oni najveća konkurencija. Ali i "Masterchef". No sviđa mi se da je konkurencija jaka.

Prošle godine osvojili ste Večernjakovu ružu za TV osobu godine, gdje vam stoji ta nagrada?

E, da je "Direkt" iz dnevnog boravka, vidjeli biste gdje stoji.

Foto: RTL
Od prošle godine "RTL Direkt" emitira se i petkom, a nedavno ste najavili još neke promjene u emisiji. Možete li nam otkriti o čemu se radi?

Kao kod Preradovića, na televiziji stalna samo mijena jest. Od proljeća Šprajc počinje raditi novu emisiju, ja preuzimam "Direkt". Osvježit ćemo ga, i vizualno i sadržajno. Sve ćete vidjeti.

Vrijeme pandemije još traje, koliko to utječe na vašu redakciju? Kako se snalazite s time?

Snalazimo se i uskačemo međusobno kad nekome treba. Ali to je sada taj omikron. Brza zaraza, lagana bolest, ne umire se toliko, vjerujem da će nakon toga biti kraj koroni. Ovo je finale.

Osvojite li nagradu, kamo ćete je smjestiti?

Vidjet ćemo. Zec je u šumi.

Ako epidemiološka situacija dopusti, hoćete li doći na dodjelu i koga ćete povesti u pratnji?

Ne znamo još kakva su pravila, ali ako Večernji to dopusti, doći će cijela redakcija.

VIDEO Pogledajte nominirane za Večernjakovu ružu u kategoriji TV emisija godine!

 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 27

LE
LenardHr
08:35 04.02.2022.

Tko voli prosrpske i projugoslavenske vijesti ima pravo gledati Sprajca i Mojmiru. Zivimo u demokratskom i pluralnom drustvu, a mi Hrvati smo poznati po mazohizmu da volimo kad pljuju nasu zemlju i izvrgavaju ruglu.

ME
MediciKM
11:56 04.02.2022.

Rijetko iritantna osoba.

AN
ante555
21:29 04.02.2022.

Kad se ukaze Direkt s mojmirom odmah prebacim kanal