crnogorski glumac

Momčilo Otašević: 'Tužno je i strašno da se ovakve stvari događaju u 21. stoljeću, gotovo pa za ne povjerovati'

Foto: Nova TV
Foto: Nova TV
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL/Borna Filic/PIXSELL
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Foto: Nova TV
Foto: Nova TV
Foto: Nova TV
Foto: Nova TV
Foto: Nova TV
23.03.2022.
u 08:00
Momčilo Otašević hrvatskoj se publici predstavio ulogom u seriji "Zora Dubrovačka" koja mu je, osim glumačke popularnosti na našem području, donijela i ljubav. Na setu se zbližio s kolegicom Jelenom Perčin s kojom danas ima dvoje djece, kćer Mašu (3,5) i sina Jakšu (1,5).
Pogledaj originalni članak

Prije više od deset godina crnogorski glumac Momčilo Otašević (32) ostvario je svoju prvu televizijsku ulogu u popularnoj seriji "Budva na pjeni od mora" koja je svakim novim nastavkom privlačila više od milijun i 200 tisuća gledatelja. U njoj je Otašević odigrao lik Luke Radmilovića, mladog studenta književnosti iz Nikšića koji dolazi iz stare budvanske, radničke obitelji koja živi čestito unatoč svim financijskim poteškoćama koje ih pogađaju. Za razliku od Radmilovića, lik Janka Gotovca koji Momčilo trenutačno tumači u seriji "Kumovi" na Novoj TV sušta je suprotnost. Janko dolazi iz dobrostojeće obitelji koja se zbog jedne njegove pogreške našla u situaciji da je preko noći ostala bez cijele imovine pa je zbog spleta nesretnih okolnosti lagodan život u Zagrebu morala preko noći zamijeniti životom u trošnoj kući u mjestu Zaglave u Dalmatinskoj zagori.

Foto: Nova TV

- Janko je ležeran, opušten lik koji iz najbolje namjere napravi milijun problema. Sličimo fizički, dakle, skoro isti smo. I skoro istu frizuru imamo. Stariji sam od njega koju godinu. Za sebe mislim da sam odgovoran i vrijedan, dok je Janko neodgovoran i lijen - govori Momčilo koji se hrvatskoj publici predstavio ulogom u seriji "Zora Dubrovačka" koja mu je, osim glumačke popularnosti na našem području, donijela i ljubav. Na setu se zbližio s kolegicom Jelenom Perčin s kojom danas ima dvoje djece, kćer Mašu (3,5) i sina Jakšu (1,5).

Ljubav sa seta

– S posla dođem kući oko 19:30, a serija ide oko 20 sati u terminu koji je rezerviran za trku po kući, igranje, kupanje i maženje s djecom. Ako ulovim vremena, pogledam koju scenu jednim okom, dok drugim pazim na djecu – kaže Otašević i otkriva kako Maša i Jakša doživljavaju njegov posao. – Mislim da su još premali da bi to sve shvatili. Eventualno ako dođem kući s nekim ostacima šminke, tipa povreda arkade, pustim kćer da počupa taj silikon od kojeg je napravljena posjeklina i smijemo se jer je to "kao-kao". Tako da iskoristim priliku objasniti joj da gotovo ništa na TV-u nije za pravo – ističe mladi glumac.

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL/Borna Filic/PIXSELL

Otašević iza sebe ima i brojne filmske, ali i kazališne uloge. Nedavno je u hrvatskim kinima premijerno prikazan film "Poslije zime" u kojemu tumači jednu od glavnih uloga. Riječ je o filmu u kojem se petorica prijatelja iz različitih krajeva bivše Jugoslavije suprotstavljaju patrijarhalnom nasljeđu ignorirajući posljedice rata.

- Prijateljstvo je bit ovog filma. Time smo se i bavili, to zapravo živimo nas petoro koji smo igrali tu ekipu od pet prijatelja iz Nikšića koje život vodi širom bivše države. Film ima nekoliko poruka, a bira ih publika tako da sami možete domaštati, promisliti i doživjeti film – kaže glumac o filmu koji je prošle godine postigao uspjeh na Međunarodnom filmskom festivalu u Karlovym Varyma u Češkoj, a bio je i crnogorski kandidat za Oscar u kategoriji međunarodnog filma. Žali li što ipak nije ušao u utrku za Oscare? - Ni za čim ne žalim. Na kraju krajeva ovo je treći film iz Crne Gore koji sam radio i koji je bio kandidat, a kako nikad nemam visoka očekivanja, nisam ih imao ni sad. I dobro je da je tako.Nitko od nas nije ništa očekivao, mi smo samo željeli snimiti ovaj film kroz par godina, dati sve od sebe, pa što bude. I bjehu  Karlovy Vary i svjetska premijera tamo. Što se nas tiče - dovoljno! - skroman je glumac. Trenutačno s obitelji živi u Zagrebu, a o trajnom odlasku za sada ne razmišlja.

Foto: Nova TV

– Kako nikad još nisam dobio ulogu "vani" – ne znam. Vidjet ćemo ako se to nekad dogodi. Za sad sam sretan i ispunjen ovdje. Radim najviše u Zagrebu, ali sam bar jednom mjesečno i negdje u susjedstvu ili doma u Crnoj Gori zbog obaveza – ističe Momčilo koji se osvrnuo i na aktualnu situaciju i ratna zbivanja u Ukrajini.

Povratak 'Tesli'

– Znam nekoliko ljudi, svojih sugrađana sportaša s kojima sam bio na vezi kad je sve počelo. Svi su sada u Crnoj Gori, živi i zdravi, sa svojim obiteljima, što je najvažnije. Mišljenja sam da je sve to tužno i strašno, gotovo pa za ne povjerovati... 21. stoljeće u Europi i početak novog rata. Da mi je neko rekao, ne bih mu vjerovao. Nadam se miru. I nadam se da neće poprimiti veće razmjere od trenutačnih. Ma samo se nadam da će sve stati u trenutku – iskren je Otašević. A osim ratnog primirja, s nestrpljenjem očekuje i povratak na kazališne daske s predstavom "Tesla prilagođavanje anđela" koju izvodi s kolegom Vladimirom Posavcem Tušekom.

– Nismo igrali nekoliko mjeseci zbog Vladine teške ozljede koljena koju je imao krajem prošle godine. Počeli smo s probama i pripremama za "comeback" Tesle, 26. 3. igramo u novom prostoru, u Avant Gardenu. Jako se radujem novim igranjima, publici, igri – zaključuje Momčilo Otašević.

VIDEO Pogledajte najbolje trenutke s dodjele Večernjakove ruže

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

AU
austrougarskigeneral
09:26 24.03.2022.

Dobar glumac .kud puklo da puklo na granici dobre serije