tko želi biti milijunaš

Na pitanju iz svoje struke iskoristila je zadnji džoker, a potom i odustala! Biste li vi znali odgovor?

Foto: HRT screenshot
Foto: HRT screenshot
Foto: HRT screenshot
Foto: HRT screenshot
Foto: HRT screenshot
Foto: HRT screenshot
27.05.2021.
u 22:30
Šesto pitanje je također odgovorila točno bez problema, no za sedmo je iskoristila svoj prvi džoker - znalce.
Pogledaj originalni članak

Ivana Peroš Žokalj, profesorica biologije i kemije u prošloj emisiji kviza "Tko želi biti milijunaš?" točno je odgovorila na pet pitanja i time osvojila 1000kn. Šesto pitanje je također odgovorila točno bez problema, no za sedmo je iskoristila svoj prvi džoker - znalce. 

Naime, pitanje je glasilo: "Tko je 26. rujna 1960. održao 269-minutni govor u Općoj skupštini UN-a?". Ivana se s točnim odgovorom mučila, no znalac joj je odgovorio da je riječ o Fidelu Castru. 

Foto: HRT screenshot

Sljedeće pitanje, za 8000kn bez problema je točno odgovorila, no ono odmah nakon, deveto pitanje, zahtjevalo je od Ivane da pozove svog novog džokera. Radilo se o pitanju: "Čiji su ljubavnici bili Šofer, Trokrilni i Intelektualac, a ljubavnu sreću pronalazi s Misterom Frndićem?", a odgovor je, kako je saznala od svog džokera zovi, bio - Štefica Cvek. 

Foto: HRT screenshot

No, tu nije bilo kraj problemima jer je već na idućem pitanju odustala. Deseto pitanje za 32.000 kn glasilo je: "Koji je kemijski element nazvan po gradu koji je pak nazvan po filozofu?", u što Ivana nije bila sigurna pa je iskoristila pola-pola. Kako je sama rekla, najviše je mučilo upravo to što je ovo pitanje iz njezine struke, a ona ga ne zna.  Na kraju su joj ostali odgovori A i C, no to joj nije puno pomoglo pa je odlučila odustati. 

Foto: HRT screenshot

Kasnije je pogađala s odgovorom pod C:  berkelij, a to bi ispao i točan odgovor. No, Ivana je ipak otišla kući sa 16.000 kn. 

VIDEO>> Što su Talijani zapravo osvojili nakon pobjede na Euroviziji?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

KA
Kardinal
00:34 28.05.2021.

Čini mi se da je Tarik u zadnje vrijeme jako naporan i dosadan...samo nešto priča,dekocentrira takmičare...kao neka žena dosadna.

Avatar messerschmidt
messerschmidt
07:35 28.05.2021.

Ovo za element ne bih ni ja znao, ali za Castrove govore i Šteficu Cvek kojoj Trokrilni prijeti karanjem, znaju svi. Odustati na 16000?

KA
Kariola
09:45 28.05.2021.

Milijunaš je postao zahvaljujući ovakvima negledljiv, deset minuta razmišljanja da mi uđe pa da mi ne uđe pa možda bi ti dala a možda ne bi, užas!!!