tužna vijest

Nakon duge i teške bolesti, preminula je legendarna Dara iz 'Žikine dinastije'

Foto: Youtube screenshot
Foto: Youtube screenshot
Foto: Youtube screenshot
Foto: Youtube screenshot
Foto: Youtube screenshot
12.03.2021.
u 09:23
Glumica je preminula nakon duge i teške bolesti u 87. godini, a sprovod će se održati u krugu najuže obitelji.
Pogledaj originalni članak

Nakon duge i teške bolesti u 87. godini preminula je glumica Darinka Dara Čalenić, široj javnosti najpoznatija po ulozi Dare u 'Žikinoj dinastiji', javljaju srpski mediji. Sprovod će se održati u krugu najuže obitelji. 

Glumica je rođena u Novom Sadu 18. srpnja 1934. godine. Tamo je završila osnovnu školu, gimnaziju i Srednju glumačku školu pri Srpskom narodnom pozorištu. U Narodnom pozorištu u Kraljevu dobila je prvi angažman, a već 1954. postala je članica Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu. 

Darinka je u kazalištu odigrala više od 40 glavnih uloga, a proslavila se i ulogama na televiziji i na filmu. Glumila je u raznim serijama, ali i zabavnom i dječjem programu. 
Ipak, široj javnosti bila je omiljena kao Dara u 'Žikinoj dinastiji'. 

Preselila se u Ameriku 1970. godine, a umirovila se 1988. godine. U Beograd se vratila 2014. te je tamo sa suprugom, provela posljednje godine života.  

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

PA
Pahor
10:13 12.03.2021.

Vecernjakove dnevne vesti iz otadzbine

DU
Deleted user
09:28 12.03.2021.

ja mislio dara iz tzv.jasenovca.....

ZG
Zeljko Grabar
10:25 12.03.2021.

kad bi se izrazio rijecnikom vremenskih prognosticara onda bi to za sve jugonostalgicare i orjunase glasilo "dans je ponovo -1". Upravo nevjerojatno za sto sve ima mjesta u vecernjaku. Jos malo pa bi mogao donositi sve objave beogradskog "Blica" ili "Kurira". Bojim se da ovakvim vijestima samo pogorsavate osjecaje tuge svim hrvatskim obozavateljima lika pokojnog Balasevica koji su jos uvijek u dubokom soku i ocekuju odluku hrvatskog sabora da isti donese odluku o danu sjecanja na "nezaboravnog umetnika" i njegove cuvene izjave nakon pada Vukovara. Jaka vijest dana.