Na kraju smo trećeg tjedna, a u kuhinji showa „Tri, dva, jedan – kuhaj“ postaje sve napetije.
Iako su već dobili pohvale da se itekako dobro snalaze u podravsko-međimurskoj kuhinji, za natjecatelje ovaj tjedan još nije gotov jer ih od dvoboja dijeli još samo jedan recept u kojem se traži kreativnost u spravljanju race i heljde. Tko nikako nije zadovoljio nepce stručnog žirija, doznajte već večeras u 21.10 sati u novoj epizodi „Tri, dva, jedan – kuhaj“ na RTL-u!
Posljednjeg dana podravsko-međimurskog tjedna natjecatelje čeka još jedan „pernati“ recept – patka (raca) i heljda, tradicionalne namirnice tih regija. Kako bi se odmaknuli od tradicije, žiri od natjecatelja traži originalnost i maštovitost u kuhanju jer, prema riječima Željke Klemenčić, članice žirija – „kuhanje mora biti zabavno“!
I dok su pojedini kandidati zaboravili na savjete žirija, neki su ih shvatili doslovno. Jelena i Zvonimir odlučili su ispeći patku punjenu heljdom, bez ikakvih dodatnih odmaka, dok su Natalija i Nenad žiriju pripremili pravu gozbu. Nenad će svoje originalno jelo raditi od čak 30 različitih namirnica, dok će Natalija svojim stolom punim hrane podsjetiti Tomislava Špičeka na sve mirise koje nalazi kod kuće. No, hoće li oboje opravdati sve naručene namirnice svojim izvedbama?
Dvanaest natjecatelja napravit će dvanaest različitih načina pripreme patke i heljde (ili hajdinske kaše), te time itekako razveseliti žiri.
Večeras maštovitosti neće biti kraja jer će se na stolovima kandidata, uz punjenu pečenu patku, naći i pačje kobasice, pašteta, juhe, umaci, palačinke, rolade, kruh… Međutim, nekima od njih večeras ta ista (ne)maštovitost može biti i presudna.
Tko odlazi, a tko ostaje u daljnjem natjecanju za najboljeg kuhara amatera, doznat ćemo u novoj epizodi kulinarskog showa „Tri, dva, jedan – kuhaj“ u 21.10 sati na RTL Televiziji.