Ma kakav Ronaldo!

Od poluanonimnog nogometaša do novog seks-božanstva Europe

Foto: Instagram/Birkir Bjarnason
Birkir Bjarnason
Foto: Reuters/PIXSELL
Birkir Bjarnason
Foto: Instagram/Birkir Bjarnason
Birkir Bjarnason
Foto: Instagram/Birkir Bjarnason
Birkir Bjarnason
Foto: Reuters/PIXSELL
Birkir Bjarnason
Foto: Reuters/PIXSELL
Birkir Bjarnason
Foto: Press Association/Pixsell
Birkir Bjarnason
04.07.2016.
u 22:00
Birkir Bjarnason je još slobodan, ali i drukčiji.
Pogledaj originalni članak

Nisu uspjeli osvojiti Pariz kao ni njihovi preci prije 12 stoljeća.

Vikinški vođa Ragnar Lodbrok 845. godine stao je pred Parizom, no svoju je vojsku povukao iz Francuske s bogatom otkupninom, a gotovo 1200 godina kasnije skončao je i napad vikinga na europski nogomet.

Nogomet u trećem planu

Reprezentacija zemlje koja, kako je to primijetio legendarni Gary Lineker, “ima više vulkana negoli nogometaša” napustila je Francusku bez glavne nagrade, ali ovjenčana slavom i s vojskom obožavateljica. Ma kakav Cristiano Ronaldo! Mnoge žene su se okrenule novom nogometnom ljepotanu. Visokom, zgodnom i plavom, reinkarnaciji ratnika iz islandskih mitova. Nije bilo ankete u kojoj Birkir Bjarnason (28) nije proglašen najprivlačnijim nogometašem Europskog prvenstva.

Ma ne samo EP-a – Bjarnason je postao prava senzacija, u nekim ženskim časopisima proglašen je i najprivlačnijim muškarcem na svijetu! Žene u doslovno svakom kutku kontinenta poludjele su za plavokosim Islanđaninom. U domovini će ga pamtiti kao strijelca povijesnog prvijenca reprezentacije na nekom velikom natjecanju, no na društvenim mrežama njegova su nogometna dostignuća u drugom, trećem planu. Nedugo nakon šokantne pobjede Islanda nad Engleskom broj pratitelja Bjarnasonova profila na Instagramu jedva je premašivao 20.000. Pet dana kasnije – već ih je imao gotovo 50.000!

Uskoro postaje i maneken

Danas ga nazivaju skandinavskim bogom, a donedavno je bio anonimni veznjak švicarskog Basela. No, prava euforija među obožavateljicama nastala je tek na vijest da je još uvijek slobodan. Ljepši spol je odahnuo, jer umjesto razočaravajućih fotografija s djevojkom, Bjarnason je sa svijetom podijelio trenutke iz života svoje obitelji kojoj je očito privržen, fotografije svoje majke koju je odveo na ručak ili nećaka s kojima se igra. Neke su već i krenule u akciju izravno pitajući: “Želiš li se oženiti za mene?”.

No, njega ne privlači ga život celebrityja, pohvalio se tek “radnom” fotografijom iz svlačionice s bivšim prvim tenisačem svijeta Rogerom Federerom, inače velikim navijačem Basela. Nenadana slava Bjarnasonu je osim mogućnosti bogatog transfera, a širom mu se otvaraju vrata Bundeslige i Premiershipa, otvorila i nove poslovne prilike, mnogi mu predviđaju da bi dobro mogao unovčiti svoj izgled. Modna kuća ASOS prva je odlučila iskoristiti priliku i ponudila mu suradnju, priliku da postane maneken. Ponuda je stigla putem Twittera, a plavokosi Islanđanin na nju je kratko odgovorio: “Ja sam za!”  

>>VIDEO Policija objasnila što je eksplodiralo kod Stade de Francea prije utakmice Francuska – Island

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

IM
imotadin
09:30 05.07.2016.

Ovo je izumrla vrsta. Sada doduše još nešto ima plavokosih domorodaca na Islandu, ali za pedesetak godina nestat će i njih pred naletom multi-kulti useljenika. Eto primjera iz Švedske, Norveške, Danske, Finske...Zamislite kad netko kaže za Ibrahimovića (Šveđanin) da je Wiking. To je isto kada bismo kokoš nazivali kravom. A u Njemačkoj reprezentaciji prava arijska rasa - sada Turčin, pa onda Afrikanac.

DU
Deleted user
23:38 04.07.2016.

Meni je, oprostite, Ronaldo (mnogo) ljepši. A, i to da je "visok" (182 cm), nije baš istina, na kraju krajeva, Ronaldo je viši (185 cm).