Ana Đerek

Olimpijka želi biti učiteljica: Nadam se da ću pametno moći kombinirati oboje

Foto: Borna Filic/PIXSELL
27.07.2016., Split - Ana Djerek, gimnasticarka. Photo: Borna Filic/PIXSELL
Foto: Borna Filic/PIXSELL
Ana Đerek, gimnastičarka
Foto: Borna Filic/PIXSELL
Ana Đerek, gimnastičarka
Foto: Borna Filic/PIXSELL
Ana Đerek, gimnastičarka
Foto: Privatni album
Foto: Privatni album
Foto: Borna Filic/PIXSELL
Ana Đerek, gimnastičarka
Foto: Borna Filic/PIXSELL
Ana Đerek, gimnastičarka
Foto: Borna Filic/PIXSELL
Ana Đerek, gimnastičarka
Foto: Borna Filic/PIXSELL
Ana Đerek, gimnastičarka
Foto: Borna Filic/PIXSELL
Ana Đerek, gimnastičarka
01.08.2016.
u 09:00
Osim što je uspješna u školi i na natjecanjima, Ana voli i plesati pa zato navečer izlazi. Ipak, između dobrog sna i izlaska radije odabire san
Pogledaj originalni članak

Ana Đerek naša je najmlađa natjecateljica na Olimpijskim igrama u Riju i sa samo 17 godina pokazat će svoje vještine u gimnastici. Iako je mlada, iskustva na sportskim natjecanjima joj ne manjka pa se 7. kolovoza od nje mnogo očekuje. Ipak, bez obzira na naporne treninge, Ana pronalazi vremena za sve mladenačke stvari. Olimpijske igre za svakog su velika stvar, a osobito za djevojku od 17 godina. Ana ih vidi kao nagradu za uložen trud proteklih godina, ali i kao ostvarenje svog najvećeg cilja.

Za Igre se pripremala u mađarskom gradu Tati, a kod kuće je samo usavršila neke sitne detalje. No, da bi se došlo do takvog važnog natjecanja, potrebno je mnogo odricanja: – Najčešće započnem dan treningom pa odem u školu i ponovno se vratim na Poljud. Tada odradim još jedan trening te nakon njega učim za školu – opisuje Ana kako joj dan izgleda. Treninzi joj oduzmu oko pet sati dnevno, a naglašava kako je najbitnija dobra organizacija, ali i roditelji i profesori koji joj svakodnevno priskaču u pomoć da bi mogla izvršiti sve školske obveze na vrijeme.

Što se tiče Rija, on joj i nije velika novost jer je njegove plaže i znamenitosti upoznala kada ga je posjetila na kvalifikacijama za Olimpijske igre u travnju. No ovog puta neće biti vremena za razgledavanje, već najviše vremena planira provesti u olimpijskom selu. – Osim uspjehu, najviše se veselim upoznavanju ostalih sportaša i navijanju za naše – rekla je mlada gimnastičarka veselo.

Spavanje umjesto izlaska

Upravo su putovanja te upoznavanje novih ljudi jedan od razloga zašto se bavi sportom: – Imam priliku puno putovati i zbilja to volim. Najljepša mjesta u kojima sam bila su mi Portugal, Luksemburg i Doha – prisjeća se Ana. Iako uz sve obveze nema mnogo slobodnog vremena, ono koje joj preostaje nastoji iskoristiti na najbolji mogući način:

– Slobodnog vremena baš nemam na bacanje, a najviše ga volim provoditi družeći se s obitelji i prijateljima – rekla je Ana i naglasila da, uz gimnastiku, voli rolanje i ples. Ples joj je jedan od glavnih razloga zašto navečer izlazi, no često bira san ispred izlaska: – Volim izlaziti, ali ne pretjerano. Ima dana kada bih se radije dobro naspavala – smije se. Kad je kod kuće, voli se opuštati uz internet i glazbu, a šoping joj je također jedan od omiljenih načina razbibrige. – Volim kupovinu pod uvjetom da ne traje baš satima jer mi to zna biti teže od treninga – objašnjava Ana.

Moda je zanima, a voli nositi haljinice i štikle. Ipak, ne pridaje joj toliku pažnju da bi udobnost žrtvovala zbog trendova. – Većinom kreiram svoju modu onako kako se osjećam – kaže Ana.

Pronašla vremena i za ljubav

Uz sve svoje obveze i hobije, Ana je našla vremena i za dečka. A tko će je drugi najbolje razumjeti ako ne netko tko se isto bavi sportom, pogotovo gimnastikom: – Ako netko u životu ima vremena za sve, onda sam to ja! Tako imam vremena i za momka koji je također gimnastičar. On najbolje razumije duge treninge i stvarno mi je velika podrška – rekla je.

Iako iza sebe ima velike uspjehe te je čeka blistava gimnastička karijera, to nije jedino što svestrana Ana želi u životu: – Želim raditi kao učiteljica ili teta u vrtiću. Dogodine ću, kad se budem upisivala na fakultet, ići tim smjerom. Ipak, ne želim se prestati baviti gimnastikom pa se nadam da ću pametno moći kombinirati oboje – zaključila je Ana. 

>> Paris Hilton vjeruje da je na meti islamista

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.