Javnost to nije znala

Otkriven je uzrok smrti slavne manekenke koja je preminula u dobi od 56 godina

Foto: Christian Charisius/REUTERS
FILE PHOTO: German model Tatjana Patitz presents the new catalogue of the OTTO group in Hamburg
Foto: VICTOR FRAILE/REUTERS
FILE PHOTO: Germany's fashion model Tatjana Patitz sails onboard America's Cup challenger BMW Oracle Racing during the Valencia Louis Vuitton Cup Round Robin 1 Day 1 in Valencia
Foto: Christian Charisius/REUTERS
FILE PHOTO: German model Tatjana Patitz presents the new catalogue of the OTTO group in Hamburg
Foto: Stringer/REUTERS
FILE PHOTO: International model Tatjana Patitz promotes Swiss watches In Beijing
Autori Vecernji.hr, Hina
12.01.2023.
u 13:33
Uz uspješnu manekensku karijeru, Tatjana Patitz glumila je i u spotu za hit Georgea Michaela "Freedom!" s modelima Cindy Crawford, Christy Turlington, Lindom Evangelistom i Naomi Campbell
Pogledaj originalni članak

Slavna manekenka Tatjana Patitz preminula je jučer u dobi od 56 godina, potvrdila je to njezina agencija za modele u New Yorku u srijedu. Danas je njezina agentica Corinne Nicolas otkrila kako je uzrok smrti rak dojke s kojim se Tatjana borila, ali javnost dosad nije doznala za njezinu dijagnozu.

– Iza sebe je ostavila sina, sestru i roditelje. Svi smo shrvani. Bila je suosjećajna, dobra i velikodušna te gorljiva zagovornica prava životinja. Jedan od glavnih ciljeva koje je podržavala bilo je očuvanje divljih konja – izjavila je Nicolas za časopis People.

Patitz, rođena u Hamburgu u Njemačkoj, stekla je ugled kao model visoke mode 1980-ih i 1990-ih godina prošlog stoljeća. Uz uspješnu manekensku karijeru, Patitz je glumila i u spotu za hit Georgea Michaela "Freedom!" s modelima Cindy Crawford, Christy Turlington, Lindom Evangelistom i Naomi Campbell. Patitz se također pojavila u nekoliko drugih glazbenih videa, uključujući onaj za Duran Duran "Skin Trade".

Prisjećajući se modela na Vogue.com, ikona mode i dugogodišnja glavna urednica Voguea Anna Wintour rekla je: – Tatjana je uvijek bila europski simbol šika. Bila je daleko manje vidljiva od svojih vršnjakinja, misterioznija, odraslija, nedostižnija, a to je imalo svoju privlačnost.

Tijekom svoje karijere Patitz je radila s brojnim modnim fotografima visoke mode, uključujući Petera Lindbergha, čija je naslovnica britanskog Voguea 1990. prikazivala najveće modele tog vremena, uključujući Patitz. Patitz ima jednog sina, 19-godišnjeg Jonaha Patitza.

VIDEO Fotografije naših glumaca kako kleče postale su hit na internetu, a zna se i zašto su na koljenima

 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar Crazy_bat
Crazy_bat
18:42 12.01.2023.

Čuj panja, ne postoji šiljasti protein, nego šiljak proteina, hahaha. Prepisuješ, a pojma nemaš o čemu se radi, osnovne pojmove ne razumiješ!

SE
Serđo23
21:30 12.01.2023.

Ma cijepite se ljudi svakako bez problema , da se ne bi ministar naljutio zbog slabe procijepljenosti i odlučio svih cjepiti !