Urnebes

'Ovo je bila najbolja ružiona u mojoj karijeri'

Foto: Pixsell
Ruziona (1)
Foto: Pixsell
Ruziona (1)
Foto: Pixsell
Ruziona (1)
31.07.2012.
u 09:00
Urednica emisija Martina Validžić prisjetila se zanimljivijih gostiju prve sezone glazbene emisije
Pogledaj originalni članak

Iako su se prikazivali u terminu kad su samo noćne ptice uz ekrane, ekipa glazbene emisije “Ružiona” kroz 25 prikazanih emisija nakon dugo vremena je, na oduševljenje svih poklonika rock glazbe, uspjela vratiti ovaj žanr u program državne televizije. Koga su sve ugostili, s kim su se nasmijali i tko ih je najviše iznenadio, publika moći vidjeti večeras deset minuta prije ponoći na Drugom programu HTV-a.

Svi je zovu na mobitel

– Ovo je bila najbolja ružiona koju sam doživjela otkako radim kao novinarka – puna oduševljenja govori nam Martina Validžić, urednica redakcije u kojoj su svoj novinarski doprinos dali Zoran Stajčić, Marija Pajić i Velimir Grgić. Koncept emisije osmislio je Zoran Pezo, a glavni producent je Igor Vukov iz Plavog filma. Da su posao odradili dobro, najbolje govore reakcije publike, ali i ljudi iz glazbenih voda.

– Glazbenici su reagirali jako pozitivno na svaku emisiju, publika isto tako kao i mediji. Ako je i bilo nekih loših komentara, došli su od zlobnika – kaže Martina dodajući da su pozitivne reakcije najbolji pokazatelj kako je publika “gladna” ovakvog sadržaja.

– Imam dojam da moj broj imaju gotovo svi u Hrvatskoj jer otkako se počela prikazivati “Ružiona”, zovu nas mladi bendovi koji se žele promovirati i super mi je što smo aktivirali scenu – zadovoljna je urednica. Prisjetiti se najboljih trenutaka tijekom ovih šest mjeseci prikazivanja nije bio lagan zadatak za Validžić jer su joj sve na neki način prirasle srcu.

Želja – veća minutaža

– U prvoj emisiji Josipa Lisac je naučila stihove pjesama grupe Kawasaki 3P, Ida Prester je s Bolesnom braćom razgovarala u zahodu, ugostili smo i bend Gori bor za koji su nas upozoravali da su previše alternativni za našu emisiju. Zanimljivo je bilo i snimanje s Letom 3 koji je snimio pjesmu “Bumbar” s riječkim gradonačelnikom Vojkom Obersnelom. Gosti glazbenici imaju priliku odabrati svoje goste i tako sudjeluju u kreiranju emisije jer su oni važni, a ne naše novinarske bravure – kaže Martina. Želja joj je samo veća minutaža emisije u idućoj sezoni kako bi i mladim bendovima dali više prostora u emisiji.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

AR
ana.rimbaud
12:54 31.07.2012.

Veća minutaža i bolji termin. S obzirom na to da ionako nemamo niti jednu vlastitu zabavno-glazbenu emisiju uopće, a kamoli u udarnom terminu.