MasterChef

Petra Plantak: Nisam cmizdravica, žiri je bio u pravu

Petra Plantak: Nisam cmizdravica, žiri je bio u pravu
17.12.2012.
u 09:00
Sinoć se od natjecanja u showu oprostila Petra Plantak, 28-godišnjakinja iz Novog Marofa. Njen neobični čokoladni mousse nije bio dobar kao onaj Petre Gerić i Ivone Kristine Vujnović s kojima se Plantak našla u stres-testu.
Pogledaj originalni članak

Sinoć se od natjecanja u showu “MasterChef” oprostila Petra Plantak, 28-godišnjakinja iz Novog Marofa. Njen neobični čokoladni mousse nije bio dobar kao onaj Petre Gerić i Ivone Kristine Vujnović s kojima se Plantak našla u stres-testu.

– Pripremila sam avangardni mousse sa soli, paprom i jagodama. Nažalost, žiriju se to i nije baš previše svidjelo – kaže Petra koja bi opet rado ponovila avanturu zvanu “MasterChef”.

Rijetko plače

– Iz showa sam otišla s bogatim iskustvom, a naučila sam i koliko malo znam o kuhanju i hrani – iskrena je Petra. Simpatije gledatelja osvojila je svojom iskrenošću, a nije manjkalo ni suza poslije komentara žirija.

– Najveći je problem bio kad bih sama sebi umislila da sam nešto dobro skuhala, a žiri kaže da ne valja. Ipak, svaka njihova rečenica je bila na mjestu – kaže Plantak i dodaje:
– Inače nisam cmizdravica, plačem jako rijetko. Ja sam onaj tip osobe koji drži u sebi sve što ga muči.

S ostalim kandidatima “MasterChefa” redovito se čuje, a Ivanu Čuljak posjetila je i u Hercegovini. Iako ne isključuje mogućnost da jednom radi i u kuhinji, nakon showa Petra se posvetila obvezama na fakultetu.

– U rujnu sam završila preddiplomski studij i sad sam inženjer ekološke poljoprivrede. Upisala sam i diplomski studij iz hortikulture – kaže Petra koja se zbog faksa preselila u Zagreb.

Dečku kuha cušpajze

I ljubav prema biljkama povezana je s kulinarstvom.

– Važan mi je svaki korak koji namirnica prođe, od sjemenke do tanjura. Studirala sam i elektrotehniku u Mariboru, ali to nije bilo za mene – kaže i otkriva da je u višegodišnjoj vezi s jednim Petrom.

– Srećom, on nije izbirljiv kada je hrana u pitanju i jede sve. Najdraže mi je kuhati mu cušpajze, naročito u zimskim mjesecima, a posebno me veseli pripremati palačinke – kaže.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

AM
amarila
17:30 17.12.2012.

Meni je Petra bila najinteresantnija osoba u Masterchefu! Steta da je izasla

TS
Tsenc
09:34 17.12.2012.

Drži se radije agronomije!

HE
Hellagood
10:34 17.12.2012.

@ Gaultiero - Da, znamo svi da je sve unaprijed snimljeno. I Masterchef i kvizevi. I što onda, kaj predlažeš, da ako se sinoć emisija emitira, novine pišu da je napustila show u kolovozu'?? Ili da Tarik govori na poečtku emisije, evo nas u lipnju ;) Čemu.