Najčešće kuham cušpajze. Volim kombinirati namirnice koje imam u hladnjaku jer volim smišljati nova jela. Bila sam i makrobiotičarka, ali odustala sam jer volim svu hranu – kaže Petra Plantak (28) iz Novog Marofa. Studentica ekološke poljoprivrede u Zagrebu nakon srednje škole prvo je upisala elektrotehniku u Mariboru. Tamo je živjela s cimericom koja je često putovala, a kad bi se vratila kuhala joj je specijalitete zemlje u kojoj je bila.
– Prije sam voljela samo fino jesti, a ona mi je prenijela ljubav prema kuhanju pa sam i ja počela isprobavati razna jela – kaže Petra, koja na balkonu sadi začinsko bilje. Počela je s time prije pet godina kad se doselila u Zagreb zbog upisa na Agronomski fakultet. Ubrzo je upoznala vršnjaka Petra u kojeg se zaljubila.
– Najsretniji dan u životu bio mi je kad sam upoznala svog dečka. Velika mi je potpora u svemu, a zahvalna sam mu jer me riješio nekih mojih trauma – hvali ga amaterka kuharica. Prije četiri godine naučio ju je plivati. Petra se bojala gubljenja tla pod nogama.
– Kao mala nisam išla na ljetovanja. Moj put od Zagorja do Dalmacije bio je dug, a tek kad sam otišla na prvo ljetovanje s Petrom proplivala sam kao dijete. On me hrabrio da idem s njim sve dublje u more i sad se više ne bojim. Ponosim se time što sam s 24 godine naučila plivati – istaknula je Plantak.