GLAZBA

Ponovo se okuplja Bijelo dugme?

18.08.2003.
u 00:00
Pogledaj originalni članak

SARAJEVO - Veliki su izgledi da će se nekad ponajbolja rock skupina u bivšoj državi, sarajevski sastav Bijelo dugme, koji se raspao 1989. godine, ponovo okupiti i zasvirati zajedno. To nam je kazao Bahrija Kačapor, vlasnik diskoteke Aqua i istoimenog stadiona u Blažuju kod Sarajeva, koje je u posljednje vrijeme postalo omiljeno okupljalište estradnih zvijezda s područja bivše države. Rekord Aque sa više od deset tisuća posjetitelja drži hrvatska estradna zvijezda Gibonni. Bahrija Kačapor uvjeren je da bi dolaskom Bijelog dugmeta bio ne samo srušen rekord Aque, već bi sama pojava nekad najpopularnijeg banda s područja bivše države izazvala veliku pozornost ljubitelja glazbe i izvan Bosne i Hercegovine.

- Za vrijeme održavanja budvanskog festivala menadžer Raka Marić već je obavio razgovor s vođom nekadašnjih dugmića Goranom Bregovićem, koji je u načelu pristao na ponovno okupljanje, i on bi na koncert došao sa svojim Orkestrom za svatove i pogrebe. Ne zna se u kojoj bi postavi nastupilo Bijelo dugme. Zna se samo da su nekadašnji vokali dugmića Mladen Vojičić Tifa i Alen Islamović već pristali na zajedničku svirku. S prvim pjevačem Željkom Bebekom, koji najviše dvoji, pregovara se, rekao nam je Bahrija Kačapor, vlasnik diskoteke Aqua, i dodao da će se sve znati za desetak dana.

Za ponovno okupljanje dugmića vlada veliko zanimanje i Kačapor je uvjeren da bi stadion koji može primiti oko 30.000 ljudi bio ispunjen do posljednjeg mjesta. Prvi pjevač Bijelog dugmeta Željko Bebek još se nije izjasnio, ali je Kačapor uvjeren da će uz pomoć menadžera Rake Marića uspjeti okupiti jaku postavu, koja će svojim nastupom nakon petnaestak godina ponovo uzburkati glazbene vode i izvan Bosne i Hercegovine.

Pogledajte na vecernji.hr