Voljeni glazbenik

Posljednja objava Jurice Popovića slama srca: Ne žalim više ni zbog čega, prešao sam davno preko svega

Foto: Promo
Jurica Popović
Foto: Promo
Jurica Popović
Foto: Promo
Jurica Popović
Foto: Promo
Jurica Popović
Foto: Promo
Jurica Popović
Foto: Promo
Jurica Popović
Foto: PR
Foto: PR
Foto: Promo
Jurica Popović
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
Foto: Promo
Jurica Popović
Foto: Promo
Jurica Popović
Foto: Matija Vuica
Foto: Matija Vuica
Foto: Matija Vuica
Foto: Matija Vuica
Foto: Matija Vuica
Foto: Matija Vuica
Foto: Matija Vuica
Foto: Matija Vuica
Foto: Matija Vuica
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
28.12.2023.
u 15:35
Iznenadna vijest da nas je napustio glazbenik Jurica Popović nikog nije ostavila ravnodušnim, a njegova posljednja objava na Instagramu stihovi su koje su danas posebno rastužili mnoge
Pogledaj originalni članak

Vijest da nas je u 66. godini iznenada napustio glazbenik Jurica Popović danas nikog nije ostavila ravnodušnim. Iza sebe je ostavio neutješnu životnu partnericu, dizajnericu i glazbenicu Matiju Vuicu, obitelj i mnoge prijatelje koji se danas opraštaju od njega. 
Njegova posljednja objava na društvenoj mreži Instagram slama srca, podijelio ju je 8. prosinca, a objavio je isječak iz jednog o njegovih glazbenih spotova. 

- Ne žalim više ni zbog čega, prešao sam davno preko svega... – napisao je glazbenik, a to su upravo njegovi stihovi koje je napisao uz objavu i dirljivi video. U komentarima ispod objave već su se nizali neki od komentara koji daju saučešće njegovoj obitelji. – „Počivao u miru legendo“, „Pokoj vječni daruj mu Gospodine. Svjetlost vječna neka mu svijetli. Počivao u miru Božjem. U raj poveli ga anđeli nebeski. Obitelji iskrena sućut“, „Divni Jure počivao u miru Božjem, a Matiji i obitelji iskrena sućut“, „Počivao u miru dobri čovječe“, samo su neki od komentara ispod njegove posljednje objave na društvenoj mreži. 

 

 

VEZANI ČLANCI:


Podsjetimo, Jurica Popović bio je poznati glazbenik  koji se njome bavio profesionalno od 1981. godine. Osnivač je grupa Trotakt projekt (1981.) i Gracia (1989.). Autor je (skladatelj, tekstopisac, aranžer i producent) nekoliko stotina pjesama koje su izvodile ove dvije grupe, a pojavljuje se i kao kantautor pod imenom DJ Pop, piše na stranicama Hrvatskog društva skladatelja o bogatoj karijeri Jurice Popovića. Tvorac je i lika za djecu Simpatico koji kroz pjesmu educira ljude o potrebi razvoja socijalne svijesti i pomaganja drugima. Stilski raspon njegovih djela seže od alter rocka (Trotakt projekt u osamdesetim), etno popa (Gracia u devedesetima), elektro popa (DJ Pop u 2000.) do instrumentalne glazbe.

– U ovom sumornom okruženju, koje se nadvilo nad nama, ljubav nam jedino preostaje kao štit i snaga. Zato, jedino smisleno što mi dolazi na pamet jest ponuditi neku vibraciju kroz pjesmu koja bi ljude mogla uzdići iznad ove sveopće dezorijentiranosti – kazao je tada glazbenik. Prije tri godine objavio je album "Kozmičko dijete" i tada u jeku pandemije koronavirusa njegove pjesme su zračile optimizmom i entuzijazmom, a glazbenik nam je tada rekao da je kreativni rad njegov pojas za spašavanje. Glazba je bila njegova strast i sam je radio aranžmane za svoje pjesme, pisao tekstove i glazbu, pa čak smišljao i ideje za spotove, a otkrio nam je prije tri godine kako to nije isključivo zato što sve voli imati pod kontrolom.
– Odlučujuće je i to što me sav taj rad ispunjava velikim zadovoljstvom. Kada bih prepustio dio toga nekome drugome, tada ne bih mogao toliko trošiti tuđe vrijeme na svoje zamisli i eksperimente koliko to mogu sebi dopustiti da bih došao do željenog rezultata – rekao nam je tada Popović.

 

VIDEO: Iznenada preminuo glazbenik Jurica Popović

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

Avatar marela
marela
13:57 29.12.2023.

Preslušah danas pjesmu...da ne povjerujes...život.....sućut obitelji. I dobro da je pokop tako brzo, a ne prolongiranje u nedogled,jer to samo produzava agoniju obitelji ( osobno iskustvo)...RIP

MR
mira.radic.90
21:32 28.12.2023.

Pa vi ne znate da postoje dvije gospođe Vujice koje se bave glazbom.Važno da širite trač!

HA
Harakan
23:19 28.12.2023.

Za neke komentare ovdje mogu reći samo facepalm RIP legendo.