Tužna vijest

Iznenada je preminuo glazbenik Jurica Popović

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/7
28.12.2023.
u 12:01

Osnivač je grupa Trotakt projekt (1981.) i Gracia (1989.) i životni partner dizajnerice Matije Vuice

U 66. godini iznenada je preminuo glazbenik Jurica Popović. Poznati glazbenik i životni partner dizajnerice i glazbenice Matije Vuice glazbom se profesionalno bavio od 1981. godine. Osnivač je grupa Trotakt projekt (1981.) i Gracia (1989.). Autor je (skladatelj, tekstopisac, aranžer i producent) nekoliko stotina pjesama koje su izvodile ove dvije grupe, a pojavljuje se i kao kantautor pod imenom DJ Pop, piše na stranicama Hrvatskog društva skladatelja o bogatoj karijeri Jurice Popovića. Tvorac je i lika za djecu Simpatico koji kroz pjesmu educira ljude o potrebi razvoja socijalne svijesti i pomaganja drugima. Stilski raspon njegovih djela seže od alter rocka (Trotakt projekt u osamdesetim), etno popa (Gracia u devedesetima), elektro popa (DJ Pop u 2000-im) do instrumentalne glazbe.

U rujnu je Popović predstavio publici drugi video/singl „Zagrli me, poljubi me“ s novog albuma „Preslagivanje“. 

– U ovom sumornom okruženju, koje se nadvilo nad nama, ljubav nam jedino preostaje kao štit i snaga. Zato, jedino smisleno što mi dolazi na pamet jest ponuditi neku vibraciju kroz pjesmu koja bi ljude mogla uzdići iznad ove sveopće dezorijentiranosti – kazao je tada glazbenik.

Prije tri godine objavio je album "Kozmičko dijete" i tada u jeku pandemije koronavirusa njegove pjesme su zračile optimizmom i entuzijazmom, a glazbenik nam je tada rekao da je kreativni rad njegov pojas za spašavanje. Glazba je bila njegova strast i sam je radio aranžmane za svoje pjesme, pisao tekstove i glazbu, pa čak smišljao i ideje za spotove, a otkrio nam je prije tri godine kako to nije isključivo zato što sve voli imati pod kontrolom.

– Odlučujuće je i to što me sav taj rad ispunjava velikim zadovoljstvom. Kada bih prepustio dio toga nekome drugome, tada ne bih mogao toliko trošiti tuđe vrijeme na svoje zamisli i eksperimente koliko to mogu sebi dopustiti da bih došao do željenog rezultata – rekao nam je tada Popović. 

 

Ključne riječi

Komentara 5

PB
pb1520
12:46 28.12.2023.

Nikad čuo za njegove glazbene uratke

Avatar Le-Freak
Le-Freak
13:24 28.12.2023.

Ja mislio Gerard Depardieu na prvu. U svakom slučaju RIP!

RA
Rafo
18:29 28.12.2023.

A šteta da je prerano otišao taj dobri i plemeniti čovjek. Pocivaj u miru dobri čovječd. Iskrena sučut Matiji Vujici

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije