MLADE SNAGE

Poznati gosti na velikom koncertu Nike Turković u Tvornici kulture

Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Promo
15.10.2024.
u 12:35
Nika i njezini gosti spadaju među najuzbudljivije nove autore domaće i regionalne scene posljednjih sezona. Osim glazbenih suradnji radili su zajedno i na video projektima te nastupali zajedno, a sada stižu na pozornicu naše najveće koncertne dvorane
Pogledaj originalni članak

Nika Turković najavila je sve glazbene goste koji će joj se 26. listopada pridružiti na koncertu u zagrebačkoj Tvornici kulture. Nela, Tia i pocket palma svojim će nastupima pojačati najveći koncert u Nikinoj karijeri. Tvornica kulture bit će i scenski i produkcijski posebno pripremljena za ovaj koncert, a za režiju cijelog showa pobrinut će se Filip Renić, koji je surađivao s imenima kao što su Let 3, Hiljson Mandela, Miach, Mimi Mercedes, Ida Prester i mnogi drugi.

Od sudjelovanja u showu The Voice Hrvatska, preko A strane, do uspješnog prvog studijskog albuma „Melodrama”, Nela je postala upečatljiv dio hrvatske glazbene scene, cijenjena u glazbenim krugovima, ali i među publikom zbog izuzetnih vokalnih i autorskih kvaliteta. Iza sebe broji singlove poput “Nebo gori” i “Nepokoriva” su ulovili visoka mjesta na HR TOP 40 ljestvici. Zajedno s Nikom kreirala je i jedan od najjačih pop hitova s početka godine – sjajnu “Mogu i sama” koju će i izvesti u Tvornici.

Synth pop trio pocket palma 2019. objavili su debi nazvan po bendu s kojeg su predstavili zapažene singlove "godišnji" i "ono što nam inače nedostaje", da bi se albumom "Atomi" nametnuli kao jedan od najkreativnijih autorsko-producentskih bendova nove generacije. Krajem rujna prošle godine bend je objavio “III” s kojim su uhvatili vodeće mjesto službene Top liste prodaje domaćih albuma, odsvirali uspješnu regionalnu turneju te se okitili Porinom za najbolje izdanje elektronske glazbe.

Tia je na scenu stupila odličnim neoR&B singlom “Ego” iz 2021., nakon kojeg su uslijedili radovi kao što su “Veto”, “Ta”, “To nismo mi” i “Voli me do neba”. U lipnju ove godine predstavila je EP “Ritual” s četiri nove pjesme u kojima se autorski izuzetno vješto poigrava sa žanrovima. Izdanje predvodi aktualan singl “Haleluja”.

Nika i njezini gosti spadaju među najuzbudljivije nove autore domaće i regionalne scene posljednjih sezona. Osim glazbenih suradnji radili su zajedno i na video projektima te nastupali zajedno, a sada stižu na pozornicu naše najveće koncertne dvorane.

VEZANI ČLANCI: 

Na najvažnijem solo koncertu svoje karijere Nika će u zagrebačku dvoranu donijeti svoju glazbu počevši od debi albuma “11” na kojem se nalaze hitovi “Gledaj me”, “Pusti”, “U mraku”, “Boje”, “Dok nas nema”, pa sve do sjajni radovi iz njezine sljedeće faze – „Ima smisla“, duet s Nelom „Mogu i sama“ i aktualan singl „Tvoja“, koji su mjesecima bile među najemitiranijim pjesmama u domaćem eteru. Proteklih mjeseci Nika je punila klubove u gradovima poput Osijeka, Rijeke i Beograda te svirala na festivalima kao što su EXIT i Kula Kula. U Tvornici kulture pratit će je bend u sastavu Bruna Matić, Mia Marenić, Ivan Pešut, Damjan Brnić, Matko Bassara, dok će na basu kao zamjena Zvonimiru Jaguniću biti Martin Petračić.

Ulaznice za Tvornicu kulture nalaze se u prodaji po cijeni od 15 eura, dok će na dan koncerta, ako ih ostane, koštati 18 eura. Ulaznice se mogu kupiti u Aquarius Music Shopu u Gundulićevoj, online na Entrio.hr i na svim Entriovim fizičkim prodajnim mjestima.

VIDEO: Gledatelji oštro o Martininom zlatnom gumbu: 'Ništa posebno, ovo nije talent. Trebalo bi to ograničiti'

LEGENDARNA ZNANSTVENICA

Osmislila je proizvod koji je proslavio Hrvatsku, a živjela je skromno i samozatajno

Posljednje godine života provela je u koprivničkom domu umirovljenika, a skromno i samozatajno, kako je živjela, tako nas je i napustila u ljeto 2008. godine, u 89. godini života. Dobitnica je mnogih priznanja, od kojih se posebno može izdvojiti visoko odličje predsjednika Republike Hrvatske – Red Danice s likom Nikole Tesle, Zlatna kuna za životno djelo Hrvatske gospodarske komore te spomenica Podravke za životno djelo.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.