NE OSVRĆE SE NA PROŠLOST

Tko je prva supruga Željka Keruma? Javno ju je ostavio zbog 24 godine mlađe Fani, a pogledajte gdje danas živi

Split: Bivša supruga splitskog gradona?elnika Ankica Kerum
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/20
15.10.2024.
u 12:10

Željko Kerum ranije je bio u braku sa samozatajnom Ankicom, a više detalja o njoj doznajte u nastavku ovog teksta

Bivši splitski gradonačelnik Željko Kerum trenutno boravi u Varšavi, gdje sa suprugom i troje djece čeka nogometnu utakmicu hrvatske reprezentacije protiv Poljske. Kerum je ovaj lijep obiteljski trenutak podijelio na Facebooku, a pokazao je i podršku vatrenima uoči važnog susreta. - Dragi prijatelji, evo nas u Varšavi ispred Palače kulture i znanosti, 230 metara visokoj zgradi, najvećoj u Poljskoj. Sutra igra naša Hrvatska. Temperatura je 9 stupnjeva, hladni vjetar brije po glavi. Javit ću se i sutra s utakmice. Veliki pozdrav! Vaš Kerum - napisao je Kerum uz fotografiju na kojoj pozira u društvu supruge Fani i njihovo troje djece - Frane, Zvonimira i Eleonore.

Ovim povodom odlučili smo se prisjetiti, pak, tko je prva Kerumova supruga... Naime, prije nego je upoznao Fani, Željko je bio u braku s Ankicom Kerum, a s kojom ima sina Joška i kći Nevu. Kerum se 19. listopada 2009. odlučio rastati od Ankice, dok je njegova djevojka Fani Horvat bila u četvrtom mjesecu trudnoće. Na TV Dalmaciji javno je priznao da se razvodi, a to je bio prvi put da je neki hrvatski političar putem medija govorio o preljubu.

– Ne želim povrijediti ni djecu, ni suprugu, ni rodbinu, ali moram to ovako kazati: napuštam suprugu. Pet godina sam u ljubavnoj vezi s mladom Fani Horvat s kojom očekujem i dijete – rekao je Kerum i svojim riječima šokirao sve prisutne i gledatelje. Plavuša je 21. ožujka 2010. Kerumu rodila sina Franu. – Sinu sam ime dao prema najvećem Hrvatu, prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu – objasnio je tada Kerum. Fani Horvat i Željko sina su krstili u svibnju 2010. u kapeli Sv. Križa, u Meštrovićevu kašteletu, a kum mu je bio ujak Saša Horvat. S Fani danas ima troje djece, sinove Franu i Zvonimira te kći Eleonoru. Fani i Željko danas žive na splitskim Mejama u luksuznoj vili, dok je njegova bivša supruga izabrala drugi kraj grada – Trstenik. Njezina kuća nalazi se odmah do luksuznog hotela Radisson Blu.

FOTO Pogledajte kako izgleda i gdje živi Ankica Kerum

Split: Bivša supruga splitskog gradona?elnika Ankica Kerum
1/20

VEZANI ČLANCI:

27.10.2009., Split - Kerumova kuca na Trsteniku gdje zivi supruga Ankica. rPhoto: Ivo Cagalj/24sata
Foto: Ivo Cagalj/24sata

Inače, Ankičino djevojačko prezime je Lalin, a oni dvoje su se vjenčali 1. srpnja 1989. godine u Vatrogasnom domu u Kaštel Sućurcu. Prije nego su izrekli to sudbonosno "da" bili su pet godina u vezi. Kerum je Ankicu upoznao na splitskoj Rivi kad je imala samo 22 godine, a u to vrijeme radila je kao pripravnica na sudu. Godine 1990. godine dobili su kćer Nevu, a 1992. sina Joška pa se Ankica posvetila odgoju djece dok je Željko uhodavao i širio posao. Ankica se nekako uvijek držala dalje od očiju javnost i voljela je svoju privatnost, zbog čega su njezine fotografije prava rijetkost.

FOTO Severina prošetala gradom u kombinaciji koja košta sedam tisuća eura

Split: Bivša supruga splitskog gradona?elnika Ankica Kerum
1/22

Podsjetimo, Kerum je 2009. godine priznao da je već nekoliko godina u vezi sa svojom sadašnjom suprugom Fani i da čekaju dijete, iako je tada još bio u braku s Ankicom. Još od 2008. on i Ankica nisu živjeli zajedno. Dana 19. listopada 2009. tijekom gostovanja na TV Dalmaciji javnosti je obznanio da se razvodi od supruge te odlazi živjeti s 24 godine mlađom Fani Horvat. Sin Frane rodio mu se 21. ožujka 2010. godine. S Fani se počeo viđati još 2004. godine. Njegovo priznanje na televiziji bilo je prvo javno priznanje preljuba nekog političara. Ankica je tada ostala živjeti u njihovoj obiteljskoj kući na Trsteniku s djecom, dok se Željko s Fani preselio u obnovljenu kuću na Mejama. 

VIDEO Gledatelji oštro o Martininom zlatnom gumbu: 'Ništa posebno, ovo nije talent. Trebalo bi to ograničiti'

Komentara 2

TS
tsurusaki
14:02 15.10.2024.

Zekoslave, nesto te puno srbe svi spomenuti. Kerum je postenjacina u odnosu na mnoge druge elitne hrvatske "poduzetnike" koji su se obogatili na racun lopovluka i korupcije, politickog umrezavanja i pogodovanja, itd,itd... A sta se tice Gdje Fani, zena je na vrijeme shvatila koji su joj prioriteti i kako ih ostvariti.

Avatar zekoslav mrkva
zekoslav mrkva
12:47 15.10.2024.

Pa nije to tajna u Splitu. Ankica je radila u Jugobanci. To nisu mogli neprovjereni kadrovi. U godinama dok su drugi ratovali i ginuli, Kerum i Ankica su se kreditirali za nabavu jeftine robe. Istu su držali u garaži njenog oca, uvjerenog komunjare. A onda su u tu garažu trpali humanitarnu pomoć. ...i tako je nastalo "carstvo Željka Keruma, iz Ogorja, poznatog partizanskog mjesta. ...Sve ostalo je prigodno busanje u prsa i unosno "domoljublje".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije