Zamjeraju mu to

Poznati plesač koji je uspio pobjeći iz Ukrajine na meti je kritika: Trebao je ostati u domovini i boriti se

Foto: profimedia
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Brad Barket/Press Association/PIXSELL
maksim Chmerkovskiy
14.03.2022.
u 17:47
Maksim Čmerkovski bio je u Kijevu kada je Rusija počela invaziju na Ukrajinu i u domovinu je došao zbog sudjelovanja u showu "Ples sa zvijezdama" gdje je član žirija.
Pogledaj originalni članak

U trenutku kada je Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu Maksim Čmerkovski, član žirija ukrajinske verzije "Plesa sa zvijezdama", je bio u Kijevu i putem društvenih mreža opisao je kako se iz Ukrajine probio do Poljske odakle se vratio u SAD gdje ga je čekala supruga i sin.

U Kijevu je bio i uhićen i podijelio je tu priču na Instagramu i rekao kako ga je na kraju spasilo to što su ga vojnici i policija prepoznali iz popularnog showa i nisu ga dugo gnjavili te su ga pustili na slobodu. Kada se vratio u Los Angeles na društvenim mrežama mnogi pratitelji su mu zamjerili što je napustio Ukrajinu gdje je rođen i poručili su mu kako je trebao ostati u domovini i boriti se, a zamjerili su mu i što je iskoristio svoju slavu i američku putovnicu da izbjegne opasne situacije. 

- Osjećao sam se posramljeno tijekom cijele vožnje, jer sam bio jedini muškarac u vlaku među svim ženama i djecom. Plakao sam na putu s aerodroma. Osjećao sam se posramljeno - rekao je poznati plesač i plesni sudac Maksim u intervju koji je dao po povratku u Ameriku. Svaki dan na Instagramu objavljuje snimke iz Ukrajine i gradova koji su pretrpjeli žestoke napade s ruske strane i govori o cvilima koji su nastradali te se uključio u brojne organizacije koje novčano i humanitarnim paketima pomažu Ukrajini. 

Čmerkovski je Ukrajinu napustio početkom 90-ih i kada su počeli ruski napadi dok je još bio u Kijevu rekao je kako ga je cijela ova situacija podsjetila na to zašto je njegova obitelj tada napustila Ukrajinu i vratila su mu se stara sjećanja koja je želio zaboraviti zauvijek. 

VIDEO Nadzorna kamera snimila jezivi trenutak kada je raketa pala na autobus usred Kijeva

 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar ZigiMarley
ZigiMarley
18:16 14.03.2022.

Ja mislim da on nije ostao braniti svoju zemlju jer nije mogao pristupiti Instagramu. Valjda Rusi slučajno srušili neki repetitor. Kaj mislite da je ostao, dobio pušku i uniformu a ne može to objaviti na Instagramu? Fućkaš takav rat, ode on nazad u Ameriku! :-)