EMMY 55.

Predsjednik opet pobijedio mafiju

23.09.2003.
u 00:00
Najveća "žrtva" tima voditelja bio je Arnold Schwarzenegger, čija je kandidatura za guvernera Kalifornije ismijavana na razne načine
Pogledaj originalni članak

Otvaranje 55. dodjele nagrade Emmy nije nimalo zaostajalo za dodjelom MTV-jevih Video Music nagrada, barem što se vatrenih poljubaca tiče. Madonnin, koji je danima punio novinske stupce, sada će zamijeniti sočni poljubac u usta komičara Garyja Shandlinga i Brada Garretta, zvijezde "Svi vole Raymonda", na samom otvaranju nedjeljne svečanosti u Shrine Auditoriumu.

Osim te simpatične šale, dodjela najveće televizijske nagrade protekla je u prilično čudnom raspoloženju. Nije imala službenog voditelja, već se devet zabavljačkih zvijezda, koje je Fox odabrao kako bi dodjela bila spontana i zabavna, izmjenjivalo na sceni nabacujući se šalama. Nažalost, samo neke od njih uspjele su i nasmijati publiku.

Njihova najveća "žrtva" bio je Arnold Schwarzenegger, čija je kandidatura za guvernera Kalifornije ismijavana na razne načine, a maske s likom hollywoodskog snagatora stalno su se šetale scenom. Čak je i muški dio "Prijatelja", ismijavajući 134 kandidature za kalifornijskog guvernera, najavio svoje uplovljavanje u politiku.

Politička drama "Zapadno krilo" osvojila je četvrti Emmy za najbolju dramsku seriju pobijedivši tako "Obitelj Soprano". "Svi vole Raymonda", serija što već osam sezona ima veliku gledanost, dobila je svoj prvi Emmy, ali uzimajući nagradu, autor i glumac Ray Romano odao je kako razmišlja o prestanku snimanja serije.

- Mislim da Sopranosi opet gube zato što je to serija o životu mafijaša. Iako je popularna kod gledatelja, ne može proći kod žirija - komentirao je pobjedu "Zapadnog krila" u kategoriji najbolje dramske serije boss "Obitelji Soprano" James Gandolfini, koji je osvojio Emmy za najboljega glumca, a njegova ekipa kući je odnijela još tri Emmya.

Najveći gubitnik ovogodišnjeg Emmyja morbidna je serija iz mrtvačnice "Šest metara ispod zamlje" koja je sa čak 16 nominacija i ove godine ostala praznih ruku.

Slavni komičar Bill Cosby primio je drugu nagradu "Boba Hopea" zbog svog doprinosa televiziji. Nagradu čija je prva dobitnica Oprah uručio mu je, također slavljenik, Ray Romano.

Pogledajte na vecernji.hr