NAKON GOTOVO 30 GODINA

Šok za obožavatelje! Jedan od najpopularnijih svjetskih bendova odlazi u mirovinu

Rock band Coldplay performs at Rose Bowl Stadium in Pasadena
Foto: MARIO ANZUONI/REUTERS
1/21
05.10.2024.
u 23:00

Pjevač Chris Martin u najnovijem je razgovoru za Apple Music otkrio kako Coldplay planira snimiti 12 studijskih albuma, nakon čega se bend povlači sa scene.

Frontmen Coldplayja Chris Martin najavio je da se jedan od najpopularnijih svjetskih bendova sprema za mirovinu. - Snimit ćemo samo 12 studijskih albuma i to je to - izjavio je pjevač u recentnom razgovoru za Apple Music povodom izlaska njihovog novog, 10. albuma 'Moon Music' koji će svjetlo dana ugledati danas, prenosi Stereogum.com. Prije nekoliko godina Martin je rekao da će grupa prestati raditi glazbu nakon 2025. a, iako se čini da su malo prolongirali vijek trajanja, sudeći prema ovoj izjavi izgleda da odluka i dalje stoji.

Voditelj Zane Lowe konstatirao je da ovakvim načinom razmišljanja bend sam sebi nameće granice, na što mu je Martin odgovorio: - Reći ću ti zašto takva odluka. Veoma je važno da postavimo granicu. Naime, postoji samo sedam knjiga o Harryju Potteru. Postoji samo 12 i pol albuma Beatlesa, otprilike isto toliko Boba Marleyja, a svi nabrojani naši su idoli. Također, takvo ograničenje podrazumijeva i veću kvalitetu pa tako određena pjesma mora zaslužiti svoje mjesto na preostalim albumima. Umjesto da uđemo u zonu komfora, mi pokušavamo napredovati, što je sjajno - kazao je 47-godišnji Britanac.

Pjevač je pritom naglasio koliko je teško snimiti dobar album i da taj proces iziskuje mnogo vremena. Iz tog razloga želi i svojim kolegama iz benda omogućiti da se posvete vlatitim životima: - Ne želim da se sa 60 godina mučimo i trudimo na silu - istaknuo je. Naposljetku ipak zaključuje kako će Coldplay uvijek biti živ, samo ne na način na koji je dosad funkcionirao.

VEZANI ČLANCI:

Coldplay je britanski alternativni rock sastav osnovan 1997. godine u Londonu. Svjetsku popularnost stekli su raskošnim nastupima uživo te utjecajem na pop kulturu kroz svoj umjetnički izričaj i postignuća. Kroz karijeru prodali su preko 100 milijuna ploča diljem svijeta, što ih svrstava među najprodavanije muzičare svih vremena. Kao bend vlasnici su najviše Brit nagrada, a poznati su i po aktivizmu pa ih je američki 'Time' 2023. uvrstio među najutjecajnije predvodnike klimatskih promjena u svijetu. 

Podsjetimo, pjevač Coldplayja Chris Martin ranije ove godine zaprosio je glumicu Dakotu Johnson. Par se zaručio nakon šest godina veze, a podršku je dala i njegova bivša supruga Gwyneth Paltrow i njihova djeca Apple i Moses. - Par se prije nekog vremena zaručio, a vijest su zadržali u tajnosti. Ali sada su otvoreni o tome. Opčinjeni su jedno drugim od prvog dana pa je poduzimanje sljedećeg koraka bilo neizbježno. Ne žure se planirati vjenčanje, već samo uživaju u službenom obvezivanju - prenosi The Mirror.

GALERIJA: VIDEO Severina se javila iz Beča i otkrila da se uputila na koncert ove zvijezde: 'Bilo je nezaboravno'

Rock band Coldplay performs at Rose Bowl Stadium in Pasadena
1/22

Glumica iz filma "Pedeset nijansi sive" viđena je kako nosi smaragdno zeleni prsten na svom 34. rođendanu kojeg je proslavila u Los Angelesu prošlog listopada. Iako ne voli previše govoriti o svom privatnom životu, otkrila je nedavno u jednom intervjuu kako bi voljela "iskusiti majčinstvo".

VIDEO: Reperu P. Diddyju prijeti teška kazna zbog seksualnog zlostavljanja i trgovine ljudima

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije