U 89. godini

Preminula je glumica Melita Bihali koju svi pamte po ulozi u filmu 'Maratonci trče počasni krug'

Foto: Youtube Screenshot
Foto: Youtube Screenshot
Foto: Youtube Screenshot
Foto: Youtube Screenshot
Foto: Youtube Screenshot
Foto: Youtube Screenshot
25.08.2023.
u 17:14
Ostvarila je brojne uloge, a njezina prva filmska uloga je bila 1970. godine u filmu  "Gastronauti", a kasnije je glumila u brojnim televizijskim serijama i filmovima
Pogledaj originalni članak

U Beogradu je u 89. godini preminula glumica Melita Bihali, koju publika najviše pamti po ulozi sluškinje Olje u kultnom filmu "Maratonci trče počasni krug" redatelja Slobodana Šijana, prenosi Blic. Melita Bihali rodila se u Živogošću pored Makarske odakle se obitelj kasnije odselila u Istru, a Melita zbog upisa na Akademiju dramskih umjetnosti nakon srednje škole odlazi u Beograd.

Ostvarila je brojne uloge, a njezina prva filmska uloga je bila 1970. godine u filmu  "Gastronauti", a kasnije je glumila u brojnim televizijskim serijama i filmovima.  - Koliko god da sam sretna isto tako sam i ljubomorna, jer mnogo toga sam radila u životu, a samo po Maratoncima da me pamte nije mi baš kompliment. Mene i dan danas pitaju da li je Pantelija umro. Volim sve ono što sam snimala, svaka uloga mi je draga, od onih manjih do većih - rekla je nedavno u intervju kada je gostovala u emisiji Puls Srbije. Tom prilikom je pričala i o atmosferi na snimanju.

VEZANI ČLANCI

- To je jedan slojevit film, crna komedija, ali ima tu mnogo životne filozofije, mnogo situacija, to je film za sva vremena. Pamtim ga po tome što smo radili najveći dio filma radili u podrumima u Pančevu. Atmosfera je bila jeziva, baš da bi odgovarala filmu. Bilo je predivno.Prezime Bihali je zadržala od svog bivšeg muža Ivana, koji je bio sin književnika, osnivača Nolita Pavla Bihalija, a zbog braka s Ivanom morala je odbiti i brojne uloge.

- Bila sam primorana odbiti brojne velike uloge zbog toga što mi je bivši suprug bio jako ljubomoran. U zenitu najveće slave dobivala sam veliki broj ponuda, ali on mi nije dozvoljava da ih prihvatim, jer se plašio što će se događati na setu koji su izvan Beograda. Tako sam sve što se nije snimilo u Beogradu odbijala. Možda je to moja greška, ali vrijeme ne mogu vratiti - priznala je jednom prilikom glumica. 

VIDEO Joker Out oduševio publiku na Špancirfestu

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

Avatar Mona Lisa
Mona Lisa
17:44 25.08.2023.

Svi pamte? .... Puls Srbije? ... jeste vi svjesni koja je godina? Znate li na kojoj ste domeni? ... Znate li bar koja je ovo država? ...

Avatar Zlatniretreiver
Zlatniretreiver
17:47 25.08.2023.

Ja se nje sjećam iz filmova Otpisani i Maratonci trče počasni krug gdje je glumila folksdeutscherku i sluškinju Olju.

Avatar Tombstone
Tombstone
17:32 25.08.2023.

Od kud vam ideja da je se po bilo cemu sjecamo?