princ od walesa

Princ William otkrio kako ga je kraljičina povorka podsjetila na sprovod njegove majke: 'Bilo je teško'

Foto: Sarah Meyssonnier/REUTERS
Britain mourns Queen Elizabeth
Foto: PA/Pixsell
princ william
Foto: Reuters/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell
Princ William i Kate Middleton
Foto: Reuters/Pixsell
Princ William i Kate Middleton
Foto: Reuters/Pixsell
Foto: Reuters
Foto: Dominic Lipinski/Press Association/PIXSELL
Foto: Dominic Lipinski/Press Association/PIXSELL
William i Harry zajedno otkrili kip u spomen na princezu Dianu povodom njenog 60. rođendana
17.09.2022.
u 09:00
Nakon povorke, princ William uputio se u Sandringham gdje je razgovarao s obožavateljima kraljevske obitelji.
Pogledaj originalni članak

Princ William (40) hodao je iza kraljičinog lijesa na procesiji u srijedu. Naime, tada je kraljica prevezena od Buckinghamske palače do Westminster Halla gdje će njezin lijes biti do ponedjeljka kada je zakazan sprovod. Povorku je predvodio kraljičin najstariji sin Charles koji ju je i naslijedio na tronu, a njemu su se pridružila njegova braća i sestra, sinovi te ostali članovi kraljevske obitelji. Procesiju je gledao velik broj ljudi, a stvorili su se i kilometarski redovi pred Westminsterom jer velik broj ljudi kraljici želi odati počast. 

Nakon povorke, princ William uputio se u Sandringham gdje je razgovarao s obožavateljima kraljevske obitelji te im je rekao da ga je taj događaj podsjetio na isti onaj iz 1997., kada je hodao iza lijesa svoje majke, princeze Diane. Sadašnji princ od Walesa tada je imao 15 godina, a fotografije njega i njegovog brata Harryja koji je tada imao 12 godina obišle su svijet. 

- Mislim da je jučerašnja šetnja bila izazovna. Vratila mi je neka sjećanja - rekao je William jednoj ženi u Sandringhamu.

- Ovo je jedan od onih trenutaka u kojima mislite da ste se pripremili za ovo, ali niste toliko spremni. To je tako čudna stvar... jer znali smo da ima 96 godina - dodao je. Među onima s kojima je princ razgovarao bila je i Jane Wells iz Long Suttona u Lincolnshireu. Rekla je Williamu da bi njegova majka bila ponosna na njega. 

- Rekao je kako mu je jučer bilo teško jer ga je sve podsjetilo na majčin sprovod - ispričala je Jane. William je otkrio i kako njegov najstariji sin, princ George (9) razumije da je Elizabeta umrla, dok njegovo dvoje mlađe djece, princeza Charlotte (7) i princ Louis (4) to još uvijek teže shvaćaju. 

Inače, kraljica je preminula prošlog četvrtka u dobi od 96 godina, a njezin unuk, princ William sada je prvi u redu za prijestolje. 

VIDEO Zaposlenici kralja Charlesa i Camille potpuno potreseni: 'Svi su izbezumljeni nakon što su primili ovu informaciju'

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

SP
Stari panj
09:34 17.09.2022.

Dosta više tog maltretiranja s kraljevskom obitelji. Vratite nam Severinu, Pišekicu, Mikulićku, a evo vratla se i Tina Katamić.