Stres test donio je i dodatni pritisak jer ispadanje jednog kandidata značilo je i kraj natjecanja za njegovog partnera. Na kraju, natjecanje su napustili Sead i Irma, čija izvedba nije zadovoljila kriterije žirija. „Uvijek ću kuhati, to je moj život“, rekao je Sead nakon što je saznao da su on i Irma eliminirani, dok je Irma emotivno dodala: „Najbitnije što ću ponijeti iz MasterChefa je ljubav koju sam gajila prema kuhanju.“ Iako su pokazali snažnu volju, njihov tanjur nije uspio doseći razinu ostalih, a presudile su nijanse. „Par koji je podbacio su Sead i Irma“, priopćio im je chef Goran, koji je ocijenio da su kod štrukli i mesnog jela zaostali za ostalim parovima.
Izazov nije bio samo u tehnici, već i u komunikaciji među natjecateljima. Svaki par morao je replicirati starohrvatsko jelo koristeći recept iz 1813. godine, no kušanje se odvijalo zatvorenih očiju. „Nemamo pojma što kuhamo, nazvat ćemo ga papino jelo“, komentirala je Irma kroz smijeh jer im je gostujući chef Zlatko Puntijar otkrio da je upravo ovo jelo pripremao za Papu Benedikta XVI. Prilikom njegovog posjeta Zagrebu.
VEZANI ČLANCI:
Osim kulinarskog izazova, dodatnu napetost donijeli su nesporazumi među natjecateljima, a posebno su se istaknule tenzije između Ljiljane i Morisa. Dok je Ljiljana pokušavala ostati smirena pod pritiskom, Morisovi komentari s galerije podigli su tenzije. „Ako izađemo, zahvalit ću Morisu“, rekla je ironično Ljiljana, na što je Moris uzvratio: „Moli se da ti ideš van!“. Ipak, unatoč napetostima, Ljiljana i Iva uspjele su pripremiti jelo koje je zadovoljilo žiri.
Goran nije štedio pohvale ni za Elvu i Irinu, čije su štrukle i noklice zaslužile titulu najboljih. „Par koji je napravio štrukle mrvicu bolje od ostalih su Elva i Irina“, rekao je Goran, ističući kako su presudile male razlike u kvaliteti. Kako se natjecanje bliži kraju, izazovi postaju sve zahtjevniji, a odnosi među kandidatima sve napetiji. Što ih čeka u novim izazovima doznajte sljedeći tjedan!
VIDEO Obožavatelji u šoku zbog tragične smrti Liama Paynea, ispred hotela su zapalili svijeće i pjevali
Zašto nije kušao jelo i Zlatko Puntijar, jer ni on sam nebi znao kako spremiti to jelo, toje bilo čisto preseravanje stavljat recept iz 1813. godine. A mislim da ni mentori nebi znali replicirat to jelo.