tužno

Shrvana supruga potvrdila uzrok smrti novinara koji je preminuo dok je izvještavao sa Svjetskog prvenstva u Kataru

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram
14.12.2022.
u 17:23
Wahl je umro dok je pokrivao utakmicu četvrtfinala, navodi se u priopćenju američkog nogometnog saveza, a mediji preciziraju da je preminuo tijekom susreta Argentine i Nizozemske.
Pogledaj originalni članak

Jedan od najpoznatijih američkih nogometnih novinara, Grant Wahl, preminuo je u petak u Kataru dok je izvještavao sa Svjetskog prvenstva. Imao je 48 godina. 

Wahl je umro dok je pokrivao utakmicu četvrtfinala, navodi se u priopćenju američkog nogometnog saveza, a mediji preciziraju da je preminuo tijekom susreta Argentine i Nizozemske

Njegova supruga Celine Gounder potvrdila je da je uzrok smrti novinara bilo  puknuće aneurizme prsne aorte. 

"To je samo jedna od stvari koja se vjerojatno pripremala godinama, a iz nekog se razloga dogodila baš u ovom trenutku" kazala je Celine za strane medije. 

Wahlova obitelj s javnosti je podijelila podrobnije objašnjene. 

"Njegova smrt posljedica je slabljenja stijenke arterije koja je dovela do aneurizme. Obdukcija je obavljena u New Yorku i otkrila je da je Wahl pretrpio katastrofalno puknuće uzlazne aorte, koja prenosi krv obogaćenu kisikom iz srca", stoji u službenom priopćenju. 

Inače, od omiljenog novinara još uvijek se opraštaju svi: obitelj, prijatelji, američka nogometna reprezentacija i brojni ljubitelji sporta. Iako je, prema pisanjima medija, hitna odmah stigla i započela reanimaciju Wahlu (48) nije bilo spasa. Posljednje trenutke života američki novinar proveo je radeći ono što najviše voli. Izvještavao je o nogometu s utakmice četvrtfinala Argentine i Nizozemske, a pritom je i tweetao i divio se Hrvatima, posebno Josipu Juranoviću.

 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Komunikolog1
Komunikolog1
14:59 18.12.2022.

Znači nisu ga ubili? Hoće li se sada ispričati oni koji su pisali tako!