preminuo nakon duge i teške bolesti

Shrvani Tarik Filipović oprostio se od dragog kolege: 'Teško je pronaći riječi, bio mi je kao brat'

Foto: Marin Tironi/PIXSELL
Zagreb: Snimanje emisije Tko želi biti milijunaš
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Predstava Da sam ptica gostovala u šibenskom HNK
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
Zagreb: Glumac Tarik Filipović
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva
Foto: Instagram/Screenshot
Foto: TikTok
Foto: Promo
Foto: instagram
11.07.2023.
u 20:23
Glumac i voditelj Tarik Filipović od glumca Mirsada Tuke oprostio se i na Instagramu objavivši na Insta Storyju fotografiju preminulog glumca uz opis "Dragi moj" i emotikon slomljenog srca
Pogledaj originalni članak

Glumac Tarik Filipović (51) ostao je šokiran nakon što je saznao za smrt svog kolege, bosanskohercegovačkog glumca Mirsada Tuke koji je preminuo u 59. godini života nakon duge i teške bolesti. Filipović se od Tuke oprostio na Instagramu objavivši na Insta Storyju fotografiju preminulog glumca uz opis "Dragi moj" i emotikon slomljenog srca. 

Foto: instagram

- Teško je pronaći riječi... Mirsad je bio divan kolega i divan prijatelj, koji je imao prekrasnu energiju.  Meni je, kako u Bosni kažu, on bio brat. Takav je bio prema meni, a i ja prema njemu. Iskreno, nestvarno mi je sve ovo. Neshvatljivo mi je, rekao nam je glumac Tarik Filipović za 24 sata.

Inače, vijest o smrti Mirsada Tuke za Dnevni Avaz potvrdio je bliski obiteljski prijatelj. Glumac je preminuo nakon duge i teške bolesti, a već neko vrijeme rijetko se pojavljivao u javnosti. Mirsad je završio Fakultet dramskih umjetnosti u Beogradu, a karijeru je započeo kao polaznik Dramskog studija tuzlanskog Narodnog pozorišta.

Bio je dio ansambla Kamenog teatra 55, a iza sebe je ostavio uloge u brojnim filmovima i televizijskim serijama, među kojima su ''Nafaka'', ''Sve džaba'', ''Remake'', ''Ostavljeni'' i ''Warriors''. Hrvatska publika ga pamti i po ulozi Zlatka u seriji ''Zabranjena ljubav''. 

Mirsad Tuka je rođen 19. lipnja 1965. godine u Tuzli. Karijeru glumca započeo je kao polaznik Dramskog studija Tuzlanskog narodnog pozorišta. Završio je Fakultet dramskih umjetnosti u Beogradu. Debitirao je u filmu ''Praznik u Sarajevu'', za koju je na Festivalu glumačkih ostvarenja u Nišu 1991. godine nagrađen kao najbolji glumac debitant. Komemoracija i posljednji ispraćaj glumca održat će se u četvrtak 13. srpnja u Sarajevu.

VIDEO Lovro Juraga komentira aktualna događanja na estradi

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

BA
BartolomejIV
22:18 11.07.2023.

Što bi mi bez tarika, stankovića i brojnih sličnih autsajdera ?