iznenađen akcijom

Sva lica omiljenog zabavljača s malih ekrana koji se hrabro bori s teškom bolešću

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL/Dino Stanin/PIXSELL
Damir Mihanović Ćubi
Damir Mihanović Ćubi
Damir Mihanović Ćubi
Damir Mihanović Ćubi
Damir Mihanović Ćubi
Damir Mihanović Ćubi
Damir Mihanović Ćubi
Damir Mihanović Ćubi
Damir Mihanović Ćubi
Damir Mihanović Ćubi
19.12.2019.
u 07:00
Ćubi je već neko vrijeme na liječenju u KB-u Sestara milosrdnica u Zagrebu, a detalje o zdravstvenom stanju ipak je zadržao za sebe.
Pogledaj originalni članak

Damir Mihanović Ćubi, glazbenik i šansonijer, široj javnosti poznat kao zabavljač iz mnogih emisija, bori se sa zloćudnom bolesti. Ćubi je već neko vrijeme na liječenju u KB-u Sestara milosrdnica u Zagrebu odakle nam se nedavno javio i SMS porukom te istaknuo kako detalje svog zdravstvenog stanja želi sačuvati za sebe.

– Htio sam zahvaliti predivnom osoblju bolnice na njihovu angažmanu prema svakom pacijentu i ogromnoj brizi, a naravno da u ovako jednoj delikatnoj situaciji u mojem privatnom životu to apsolutno želim zadržati za sebe i svoj uski krug dragih mi ljudi i svoje obitelji – poručio nam je Ćubi ne sluteći da će svega nekoliko dana poslije njegovi brojni kolege i prijatelji pokrenuti akciju za pomoć. O tome je javnost na Facebooku obavijestila Kristina Đanić, Giulianova supruga.

Svaka pomoć je dobrodošla

– Dragi Ćubijevi prijatelji, kolege glazbenici, glumci... Kao što već vjerojatno znate, naš dragi Ćubi već se neko vrijeme nalazi u KB-u Sestara milosrdnica gdje se bori sa zloćudnom bolesti. Svaka pomoć je dobrodošla, pa vas molim da, u skladu sa svojim željama i mogućnostima, sudjelujete uplatom na njegov tekući račun – napisala je Kristina. Status se nakon toga počeo širiti društvenim mrežama. Apel je objavila i Edita Lučić Jelić, voditeljica na Radio Dalmaciji i dugogodišnja Ćubijeva prijateljica. – Kažu da je smijeh lijek! A on je čovik koji je smijehom toliko zadužio našu Dalmaciju...i vas i mene! Naš Ćubi vodi borbu za život i mi mu moramo pomoći! On je veliki Čovik....velikog srca i duše...veliki humanitarac...On je fajter! – napisala je Edita.

Da nešto nije u redu s Ćubijevim zdravljem, njegovi su prijatelji mogli primijetiti početkom mjeseca, kada je nakon fotografija sa seta novogodišnje emisije “Nad lipom 35” odjednom počeo objavljivati fotografije s osobljem KB-a Sestara milosrdnica u Vinogradskoj ulici u Zagrebu. Ćubi je tada zahvalio i doktoru Pavlovu koji mu je, kako je napisao, ispumpao tri litre vode iz srca. Početkom ovog tjedna krenula je akcija u koju su se uključili brojni glazbenici, glumci i Ćubijevi prijatelji – Vedran Mlikota, Joško Čagalj Jole, Edita Lučić Jelić, Giuliano Đanić i brojni drugi. Kako nam je kazao sam Ćubi, nije očekivao da će akcija izaći u medije i bilo mu je i pomalo neugodno zbog toga. No otkako je vijest objavljena na društvenim mrežama, Ćubi je dobio veliku podršku brojnih obožavatelja iz cijele zemlje, pa i šire.

Prepoznatljivi Neven

Kako i ne bi kada nas uveseljava barem 30 godina., kao glazbenik, ali i pravi stand-up komičar prepoznatljivog izričaja.

Ćubi je široj javnosti postao poznat kao bubnjar poznate zadarske grupe Forum, u kojoj je svirao nekoliko godina. No Splićanin je prije svega u kolektivnoj memoriji Hrvata najpoznatiji kao Neven, naizgled običan radnik, povratnik iz Njemačke koji iz pozicije malog, do bola iskrenog čovjeka podrijetlom iz Zagore kritizira našu svakodnevicu. Nevena je uspješno igrao u serijama “Jel’ me netko tražio” i “Nad lipom 35”, a istu je ulogu ponovio i u monodrami “Tko radi, štrajka od gladi”, koju je sam napisao i s kojom je prošao cijelu Hrvatsku.

Mogli smo ga vidjeti i u brojnim reklamama, a u doba popularnosti cro dancea 1998. godine snimio je i album Rješenje za dobro raspoloženje, na kojem se nalazi i pjesma “Pumpaj”, koja je postala veliki hit na radijskim postajama. Ćubija smo mogli vidjeti i kao voditelja raznih manifestacija, gdje je uvijek dolazio do izražaja njegov smisao za humor. Kako su i sami kazali njegovi prijatelji, koliko nas je godina nasmijavao, sad je red da mu se pomogne. 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

SC
schwertransport
08:48 19.12.2019.

Drzi se Ćubi uz tebe smo!

BO
Bojans
09:37 19.12.2019.

Jako dobar komičar.